Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Пенсійний фонд інформує щодо строків подання звітності та сплати єдиного соціального внеску

Пенсійний фонд інформує щодо строків подання звітності та сплати єдиного соціального внеску

Пенсійний фонд інформує щодо строків подання звітності та сплати єдиного соціального внеску
Звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до Постанови правління Пенсійного фонду України № 24-1 від 10.12.2012 року що зареєстрована в Міністерстві...

Звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до Постанови правління Пенсійного фонду України № 24-1 від 10.12.2012 року що зареєстрована в Міністерстві юстиції України 27.12.2012 року за №2204/2516 та згідно закону України Про внесення змін до статей 9 і 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов‘язкове державне соціальне страхування» змінилися строки подання звітності та сплати єдиного соціального внеску а саме:

ВІДЕО ДНЯ

Подача звітності:

• ФО – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.

Реклама

Звітним періодом є календарний рік. Звіт подається за формою згідно з додатком 5 .

Сплата ЄСВ:

Реклама

• платники єдиного внеску зобов‘язані сплачувати єдиний внесок , нарахований за календарний рік , до 10 лютого наступного року.

• платники єдиного внеску - фізичні особи – підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування, та членів сімей таких осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності зобов‘язані сплачувати єдиний внесок поквартально до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Подача звітності:

Реклама

• ФО – підприємці, які забезпечують себе роботою самостійно - займаються незалежною професійною діяльністю, а саме науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою або викладацькою, а також медичною, юридичною практикою, в тому числі адвокатською, нотаріальною діяльністю, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи не є найманими працівниками чи підприємцями, самі за себе формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт один раз на рік до 01 травня року, наступного за звітним періодом.

Звітним періодом для них є календарний рік. Звіт подається за формою згідно з додатком 5.

Сплата ЄСВ:

• Дані особи сплачують єдиний соціальний внесок до 01 травня наступного за звітнім роком.

Подача звітності та сплата ЄСВ:

• ФО – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Звіт зазначеними особами не подається.

Реклама

Також повідомляємо, що з 01 січня 2013 року було змінено рахунки по сплаті Єдиного соціального внеску, іх можете отримати в приміщенні управління Пенсійного фонду за місцем реєстрації страхувальників, для жителів м. Мукачево та Мукачівського району звертатися за адресою м. Мукачево, вул. Миру, 151 ж (прохідна «Мукачівприладу» біля танка) громадська приймальна.

Звіти подаються у віконце № 6.

Тел. 54899

По питанням сплати Єдиного соціального внеску фізичними особами – підприємцями звертатись в каб.№ 5. Тел. 21144

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно