Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Першокласник 2012. Скільки коштує спорядити школяра?

Першокласник 2012. Скільки коштує спорядити школяра?
Не так багато часу залишилося до 1 вересня і батьки почали рахувати, скільки коштує спорядити школяра? Шкільний ярмарок, що відкрився у центрі Мукачева, насичений шкільним приладдям. Тут можна...
ВІДЕО ДНЯ

Не так багато часу залишилося до 1 вересня і батьки почали рахувати, скільки коштує спорядити школяра?

Шкільний ярмарок, що відкрився у центрі Мукачева, насичений шкільним приладдям. Тут можна придбати рюкзаки, зошити, ручки, олівці, фломастери – усе тут є, і все це, як то кажуть, б’є по кишені батьків школярів.

Реклама

Ми вирішили поцікавитись ціновою політикою на шкільне приладдя і скласти так званий «кошторис першокласника».

Перед Днем знань найбільші затрати очікують на батьків першокласників. Адже, їм потрібно купити все – від ручки до шкільної форми.

Реклама

Отже розпочнемо вираховувати затрати.

Найперше першокласнику потрібен портфель. Вибір портфелів ну дуже широкий, все на ваш смак та ваші вимоги до якості. Портфель або рюкзак можна придбати за ціною від 30 до 250 гривень і вище. Кожен школяр може вибрати портфель який йому до вподоби з різними малюнками та улюбленими казковими, мультяшними чи голлівудськими персонажами. Як зазначають продавці, найбільш «ходовими» є портфелі ціною в межах 100-150 гривень.

Тепер нам потрібно скласти знаряддя в портфель. Найдешевший пенал коштує 10 гривень, кращої якості пенал можна придбати за ціною 35-50 гривень. Складемо сам пенал, ручка: гелева від 1,50 грн, чорнильна від 5 грн, шарикова від 0,50 грн., кольорові олівці – від 3,50 до 18 гривень, простий олівець – 2 грн., фломастери – 6-18 гривень, резинка – 1-5 грн, лінійка від 3 грн., клей – 5 грн., фарби – 10-25 грн. І це ми привели приклад середніх цін на шкільні товари. Звісно ж ціни є і куди більшими. Навіть проста резинка (в середньому коштує 1-5 грн) буває досить дорогою, до 10 гривень. Продавці пояснюють, зроблена вона у вигляду певного фрукту і має відповідний аромат. Одним словом, чого тільки душа майбутнього школяра бажає і батьківська кишеня дозволяє.

Реклама

Ціна на зошити різниться в залежності від якості паперу, кількості аркушів та виробника. Зошити на дванадцять аркушів на сьогодні коштують від 0,75 грн. за найпростіший, без будь-яких малюнків і до 5-8 гривень за зошит з «модним» персонажем. Щоденники продають за ціною від 8 гривень. Найдорожчий ми знайшли за 32 гривні. Тут також варто підкреслити різноманітну гаму кольорів та великий вибір і змістовність щоденників. Набір кольорового паперу та картону – приблизно 5 грн., альбом для малювання – 7-15 грн. Є ще зошити-словники за ціною 10 грн.

Слід зауважити, що цінова пропозиція шкільного приладдя досить широка, все залежить від того, яку суму dи готові потратити на те, щоб спорядити свою дитину у школу.

Отже підраховуючи вартість найнеобхіднішого шкільного приладдя можемо зробити висновок, що обійдеться воно ой як не дешево. Середня вартість ранця першокласника становить приблизно 180 гривень. І це найнеобхідніші товари з нижчого цінового сегменту.

До витрат на шкільне приладдя додамо також шкільну форму, яка м’яко кажучи не дешева, взуття і вийде досить велика сума. Але чого тільки не купиш для свого улюбленого «чада».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно