Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

КВЕД 2012 – корисне підприємцям

КВЕД 2012 – корисне підприємцям
Строк, відведений підприємцям для перереєстрації за новими КВЕД, добігає кінця. Точніше кажучи, термін дії довідок, виданих Податковою інспекцією спливає 1 червня 2012 року, відповідно і свідоцтв про...

Строк, відведений підприємцям для перереєстрації за новими КВЕД, добігає кінця. Точніше кажучи, термін дії довідок, виданих Податковою інспекцією спливає 1 червня 2012 року, відповідно і свідоцтв про сплату єдиного податку.

ВІДЕО ДНЯ

Розуміючи, що фізично ані Державний реєстратор, ані Податкова інспекція не в змозі забезпечити норми Закону, що вступив в дію 1 січня 2012 року, терміни перереєстрації продовжено до кінця поточного року.

Підприємці займають черги біля міськвиконкому з 7 годин ранку, аби пройти обов’язкову перереєстрацію і спокійно працювати.

Реклама

А от з самою реєстрацією виникають проблеми. В першу чергу, хочеться звернути увагу на те, що працює лише 2 реєстратори, які змінюють один одного через день. Традиційно ажіотаж виникає під кінець терміну граничної подачі документів.

Сьогодні стало відомо, що Податкова інспекція не буде вимагати від підприємців обов’язкової перереєстрації видів діяльності, а також не буде застосовувати штрафні санкції до кінця поточного 2012 року.

Реклама

Аби не мати клопоту краще все робити вчасно. Отож, деякі уточнення щодо процедури перереєстрації за новими КВЕД.

Етап перший – Державний реєстратор:

1. Необхідно подати Реєстраційну картку за формою №11 з вказаними новими КВЕД.

Реклама

2. При собі мати паспорт та копію ідентифікаційного коду.

Етап другий – Податкова інспекція:

1. Необхідно здавати свідоцтво про сплату єдиного податку за 2011 рік.

2. В разі, якщо не було змін у КВЕД 2005, або вид діяльності еквівалентний довіднику КВЕД 2010, заява про застосування спрощеної системи оподаткування не подається, а лише потрібно здати свідоцтво платника, інакше, якщо були додані нові види діяльності або в новому довіднику КВЕДи не еквівалентні довіднику 2005 року, заява подається із зазначенням всіх КВЕД, які будуть використовуватись підприємцем.

3. Свідоцтво із заявою подається в канцелярію ДПІ.

4. Через деякий час з’явитись з паспортом в ДПІ, щоб отримати нове свідоцтво (наразі інформація щодо терміну виготовлення нового свідоцтва Податковою - відсутня).

Для впевненості рекомендуємо все-ж таки підготувати заяву на випадок, якщо у інспектора будуть якісь сумніви і спокійно навідатись в ДПІ.

Реклама

В заяві необхідно вказати нові дані КВЕД, при чому не потрібно подавати додаткових розрахунків обороту приватного підприємця за 2011 рік.

Довідник КВЕД знаходиться за адресою: http://kved.ukrstat.gov.ua/

Форми реєстраційних карток Державної реєстраційної служби знаходяться за адресою: http://www.drsu.gov.ua/show/93

Олександр Березнюк

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно