Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Центр зайнятості проводив майстер-клас по підприємництву

Центр зайнятості проводив майстер-клас по підприємництву
Службою зайнятості реалізується комплекс цілеспрямованих дієвих заходів із підтримки та розвитку підприємницької ініціативи серед безробітних, у тому числі молодих людей. У Мукачівському районному...

Службою зайнятості реалізується комплекс цілеспрямованих дієвих заходів із підтримки та розвитку підприємницької ініціативи серед безробітних, у тому числі молодих людей. У Мукачівському районному центрі зайнятості склалася певна практика з орієнтації безробітних на самозайнятість та підприємництво шляхом одноразової виплати допомоги по безробіттю на організацію власного бізнесу.

ВІДЕО ДНЯ

Для підтримки розвитку малого, середнього та сімейного підприємництва, завдяки взаємодії різних підрозділів центру постійно проводиться підбір бажаючих вести підприємницьку діяльність.

У першу чергу це проведення фахівцями центру зайнятості різнопланових інформаційних та тематичних семінарів, на які запрошуються бажаючі започаткувати власну справу. На них безробітні отримують інформацію з питань самозайнятості, вибору професій, придатних для підприємницької діяльності для конкретного регіону, інформацію про дії, які варто зробити для започаткування власної справи. До проведення таких семінарів залучаються представники державної податкової адміністрації, управління економіки, державні реєстратори, представники Фонду підтримки підприємництва та дозвільного центру.

Реклама

Усі громадяни, які виявляють бажання розпочати власний бізнес, відвідують інформаційні та тематичні семінари, спрямовані на відкриття власної справи, проходять професійне діагностичне обстеження на схильність до підприємницької діяльності.

Щоб досягнути успіху недостатньо тільки набір якостей підприємця. Потрібно також оволодіти певною інформацією та знаннями з основ обліку та оподаткування діяльності малого підприємництва, мікроекономічних питань, маркетингу, менеджменту та практичних вмінь щодо бізнес-планування. Безробітним громадянам, які бажають відкрити власну справу рекомендується навчання на курсах із навчальних програм «Основи підприємницької діяльності» та «Підприємець-початківець».

Реклама

Саме для ефективності реалізації сучасних завдань профорієнтаційної роботи щодо сприяння забезпеченню ефективної зайнятості населення, запобігання безробіттю, створення нових робочих місць та умов для розвитку підприємництва та проведення спільно із соціальними партнерами широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед різних категорій населення фахівці Мукачівського районного центру зайнятості 24.10.2011 року проведено День відкритих дверей із надання організаційних та консультативних послуг особам, які мають намір започаткувати власний бізнес за участю представників:

– Анни Плеші – заступник начальника відділу зв’язків з громадськістю та масово-роз’яснювальної роботи Мукачівської ОДПІ;

– Андрія Скиби – начальника відділу персоніфікованого обліку та інформаційних систем управління Пенсійного фонду в Мукачівському районі;

Реклама

– Йосипа Смолена – заступник начальника інформаційного сектору з питань наглядово-профілактичної діяльності Мукачівського районного відділу МНС України в Закарпатській області;

– Надії Малахової – завідуючої санітарним відділом Мукачівської районної санітарно-епідеміологічної служби;

– Юрія Симчини – головного спеціаліста та експерта з умов праці управління праці та соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації.

Перед запрошеними виступив директор Мукачівського РЦЗ Іван Попович, який інформував присутніх про пріоритетні напрямки роботи служби зайнятості, про стан ринку праці району та зазначив, що проведення інформаційно-консультаційних заходів буде сприяти започаткуванню власного бізнесу громадянам і, таким чином, вплине на стабілізацію зайнятості в районі, адже підприємці-початківці створюють нові робочі місця. Особливо це характерно для зайнятості в сільській місцевості. Адже колишні безробітні створюють робочі місця не лише собі, а й іншим. Ось так втілюється у життя наше гасло: вчора – безробітний, сьогодні – підприємець, завтра – роботодавець.

Під час заходу представники зацікавлених організацій висвітлили наступні питання:

- порядок створення та державна реєстрація суб’єктів господарювання;

- ліцензування, патентування та сертифікація ведення підприємницької діяльності;

Реклама

- вибір системи обліку та оподаткування;

- складання та подання податкової і фінансової звітності;

- пошук, відбір та найм персоналу, оформлення трудових відносин;

- оформлення купівлі (оренди) земельних ділянок, приміщень для ведення підприємницької діяльності;

- отримання банківських кредитів або іншої фінансової допомоги.

Учасники заходу отримали багато корисної інформації та змістовні відповіді на свої запитання.

Тож для тих, хто ще не визначився з майбутньою роботою, пропонуємо скористатися послугами служби зайнятості, та стати успішними підприємцями. Бажаємо вам успіху!

Реклама

Тетяна Медвідь, начальник відділу активної підтримки безробітних Мукачівського РЦЗ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно