Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У валютників настало покращення життя

У валютників настало покращення життя
Від сьогодні в обмінниках не можна обміняти валюту без паспорта, навіть і 50 центів. Втім, це лише на папері. На вікні одного із обмінників у центрі міста висить витяг із документу про нові правила...

Від сьогодні в обмінниках не можна обміняти валюту без паспорта, навіть і 50 центів. Втім, це лише на папері. На вікні одного із обмінників у центрі міста висить витяг із документу про нові правила обміну валют. Унизу папірця, як примітка, зазначено, що документ, який засвідчує особа, нікуди не потрапляє. Його беруть банківські установи лише для звітності.

ВІДЕО ДНЯ

Щойно відчинилися обмінні пункти, кілька людей, за старою звичкою прийшли без документів. Касир, яка не захотіла назватися, розповіла, що з сьогоднішнім нововведенням взагалі не знають, що робити. Якщо у касах банків вже стоять ксерокси і банк безкоштовно зробить копію першої сторінки паспорта клієнта, то в обмінниках таких ксероксів ще не встановили.

- Мені повідомили, щоби я взяла з собою фотоапарат і фотографувала першу сторінку паспорта клієнта. І що далі я повинна з цим робити? Їх роздруковувати чи скидати у комп’ютер? Нам завантажили програму, згідно з якою я повинна ввести суму, яку обміняли, і потім програма запитує: «якщо сума перевищує 50 тисяч гривень введіть паспортні дані клієнта». Але ж у нас рідко коли обмінюють такі великі суми. І що я далі маю робити? Ось щойно людина поміняла п’ять євро. Ксерокса у нас немає, то я повинна вийти, зачинити двері, вікна, піти зробити копію, потім вибити чек, копію прикріпити до квитанції. Хто буде стільки чекати? Це однозначно утворить довжелезні черги. І потім, хто мені довірить свій документ? Ще є варіант, щоби клієнт приносив вже готову копію. Але хто захоче платити додаткові кошти, щоби обміняти і навіть один долар чи євро? Запитань – багато. Але очевидно те, що всі ці складності дають зелене світло міняйлам, - зазначила касир і поміняла валюту без документів.

Реклама

Це ж зараз почнуть приходити всілякі перевіряльники, щоби подивитися, як ми дотримуємося нових правил обміну валюти, - запевнила молода касирка.

Підійшла жінка з парасолькою, дістає з сумки кілька десятків євро. «У вас паспорт є?» - запитує касирка. – «Нема, а що треба? – злякано запитала пані. - Я другий раз принесу».

Реклама

"МБ"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно