Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сергій Альохін: “Ціни на нерухомість в Мукачеві стабілізувалися”

Сергій Альохін: “Ціни на нерухомість в Мукачеві стабілізувалися”
На публікацію «Нерухомість Мукачева: у пошуку престижних місць» ми отримали багато різних відгуків. Були й...

На публікацію «Нерухомість Мукачева: у пошуку престижних місць» ми отримали багато різних відгуків. Були й критичні реакції, мовляв, названий нами у статті «відомий спеціаліст» є насправді «відомим аферистом». Ми не хочемо розбиратися, хто є хто насправді, бо можемо самі стати жертвами конкурентних міжусобиць. Але наш святий обов’язок – дати змогу висловитись іншим учасникам ринку. Тим паче, що наступний наш співрозмовник – молодий, але вже відомий в Мукачеві політик, видавець та власник агенції нерухомості «Меркурій» Сергій Альохін.

ВІДЕО ДНЯ

– Сергію, за скільки реально можна придбати землю в Мукачеві?

– Ціна 1 сотки землі на околицях Мукачева починається від 1000 у.о. Найдорожча земля в р-ні Набережної, Росвигова, "Садів" і сягає до 4000 у.о. Є ще дорожчі земельні ділянки, в основному, в р-ні центру під комерційні забудови, але це одиничні випадки.

Реклама

– Наші читачі, особливо з інших областей, цікавляться, скільки коштує 1 кв.м. житлової площі в Мукачеві?

– На сьогоднішній день за 1.м.кв. в новобудовах забудовники правлять 650-750 у.од. Треба зауважити, що в таких квартирах, як правило "голі" стіни і потрібен повний подальший ремонт. Їх не так багато, і тому акцентувати на цьому увагу не варто. Інша річ – вторинний ринок, де 1 м.кв. може коштувати від 350 у.од. до 1200 у.од. На ціноформування впливають такі чинники як місцерозташування, поверх, матеріал та рік забудови, якість ремонту, планування квартири. Тільки співставивши всі ці фактори можливо говорити про остаточну ціну.

Реклама

– В даний момент ціни на нерухомість ростуть, чи далі продовжують падати?– Ринок нерухомості стабілізувався і останній рік ціни коливаються в межах 10% і становлять 55-65% від докризових цін.– Це означає, що знов повертається попит на нерухомість?

– Ринок нерухомості не може зупинитись, адже хтось змінює місце проживання, хтось поліпшує свої житлові умови, хтось купує вперше, а хтось вкладає свої заощадження. Нерухомість – це одне з найнадійніших вкладень.

– Але ж криза…

Реклама

– Як сказано раніше, ринок нерухомості не може зупинитись. Інша річ, що до 2008 року ринок нерухомості був перегрітий в основному за рахунок "легких" банківських кредитів і захмарної націнки забудовників. Станом на сьогоднішній день ринок житла пожвавішав. В основному це пов’язано зі зміною місця проживання окремих родин та громадян, а також з чутками про можливу фінансово-валютну кризу. Думаю, багато хто чув про стан американського долара і його майбутнє. Це не зовсім зрозумілі та прогнозовані речі і тому багато хто інвестує свої "кровні" в нерухомість, яка на сьогоднішній день є більш стабільною, ніж деякі національні валюти.

– Дійсно, до кризи нерухомістю займалися усі, кому не лінь. Щось змінилося з того часу?– Ринок очищується від спекуляції, від тих, хто продавав та купляв, не рахуючи гроші, і тим самим "розігрівав" ринок, збільшуючи ціни, а саме головне від так званих "чорних маклерів", що на загальному фоні ажіотажу, як сороки зліталися на все те, що "блищить" і розтягували по своїм гніздам. Професіоналізм, моральні якості та засоби цих "чорних маклерів" дуже часто ставали предметом обговорення навіть в правоохоронних органах. У деяких таких "сорок" навіть були офіси в центрі міста.– Як застерегтися пересічній людині від аферистів?

– Коли ви займаєтесь питаннями, пов’язаними з нерухомістю, уважно вивчайте "історію" об’єкту, потенційних продавців або власників. Краще за все залучити до цього спеціаліста з досвідом і рекомендаціями, який добре розуміється на цих питаннях. Дуже часто, в складних питаннях, набагато дешевше сплатити гонорар спеціалісту, ніж самому наступати на граблі.

Спілкувався Юрій Кравчук

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно