Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У місті над Латорицею пройшов мітинг проти нового Податкового кодексу

У місті над Латорицею пройшов мітинг проти нового Податкового кодексу
18 листопада на центральній площі міста біля Ратуші о 15.00 зібралося кілька сотень підприємців з протестами проти прийняття нового Податкового кодексу. «Ми розуміємо, що вже не можемо зарадити...

18 листопада на центральній площі міста біля Ратуші о 15.00 зібралося кілька сотень підприємців з протестами проти прийняття нового Податкового кодексу.

ВІДЕО ДНЯ

«Ми розуміємо, що вже не можемо зарадити прийняттю Кодексу, що у цей час у парламенті вже його розглядають і проголосують. Але вони у Києві мають знати, що ми проти нього», – зазначила одна з протестуючих Світлана.

На запитання, проти чого саме виступають підприємці, пані Світлана зазначила:

Реклама

«Увесь документ я не читала, але знаю те, що стосується саме спрощенців. От якщо у мене в рік буде вал більше як 300 тисяч гривень, то я мушу переходити на загальну систему оподаткування, а це значить – податок на прибуток, всі соціальні податки і так далі. Каюк одним словом».

За її словами, положеннями нового Податкового кодексу «спрощенців» свідомо заганяють під загальне оподаткування: «Порахуйте самі, 300 тисяч гривень валу розбити на 12 місяців – це 25 тисяч гривень в місяць. Від цієї суми відніміть аренду, податки інші, плату продавцям у кого є, і звісно – закупівельну вартість товару чи сировини, з якою ви працюєте. Залишається мізер. Про який розвиток чи прибутковість бізнесу можна говорити», – поскаржилася пані Світлана.

Реклама

У цей час, до розмови долучилася інша мітингуюча.

«А ще, податкова ж може проводити перевірки – скільки і коли захоче, вимагати усілякі документи, довідки… Уже відчуваю, що від них не буде спокою ніколи», – бідкалася місцевий підприємець, ім’я якої так і залишилося таємницею.

Перервав мітинг дощ, який близько 16.00 посилився і підприємці розійшлися. «Треба сісти з самій почитати, а ще краще з юристом, бо Кодекс приймуть, а працювати і так доведеться», – кинула наостанок пані Світлана.

Реклама

За два дні перед мітингом в Мукачеві – у вівторок – на подібну акцію вийшли підприємці Виноградова.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно