Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На ринках Мукачева ціни на цитрусові зросли майже вдвічі

На ринках Мукачева ціни на цитрусові зросли майже вдвічі
На ринках Мукачева виставили рекордні ціни на плоди нового урожаю, традиційно доступні цитрусові подорожчали майже...

На ринках Мукачева виставили рекордні ціни на плоди нового урожаю, традиційно доступні цитрусові подорожчали майже вдвічі, що вже позначилося на їх продажах. Тож зараз мукачівці їстимуть менше вітамінів, ніж зазвичай.

ВІДЕО ДНЯ

У нинішньому осінньо-зимовому сезоні фрукти ризикують випасти із «споживчого кошику». Цитрусові, які в холодну пору року користувалися великим попитом, вражають рекордними цінами. Продавці ринку мають свою версію щодо такого значного подорожчання. Це, насамперед, пов’язано із збільшенням митного тарифу, а також податку з боку Пенсійного фонду, піднімають патент на послуги. За прогнозами продавців, ціни будуть ще зростати.

Кілограм апельсинів на вітчизняному ринку коштує від шістнадцяти до вісімнадцяти гривень, лимонів – двадцять гривень. Продавці розповідають, що вартість лимонів на початку вересня становила двадцять вісім гривень за кілограм, тепер вона впала, але якість товару, який завезли з Туреччини, значно нижча від європейського.

Реклама

Люди, побачивши ціни на прилавках, проходять повз. Не кожен має можливість купити для себе та сім'ї екзотичні фрукти. Населення Мукачева негативно ставиться до таких цін через малі пенсії та зарплати.

За словами експертів, у минулому кризовому році ринок фруктів упав майже на 15 %, а в нинішньому очікується ще більше падіння - до 25 %. Цитрусові дешевшати так і не будуть, а, навпаки, можуть ще більше вирости в ціні.

Реклама

Надія Сідун

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно