Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

“Мукачівтепло” та КП “Уж-тепло” найбільші боржники за газ на Закарпатті

“Мукачівтепло” та КП “Уж-тепло” найбільші боржники за газ на Закарпатті
У п'ятницю, 2 липня, під головуванням Міністра з питань житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича відбулася селекторна нарада з питань фінансово-економічного стану житлово-комунальних...

У п'ятницю, 2 липня, під головуванням Міністра з питань житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича відбулася селекторна нарада з питань фінансово-економічного стану житлово-комунальних підприємств, розрахунків за спожиті енергоносії. Також йшлося про погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам комунальних підприємств, реформування галузі, загальнодержавну програму "Питна вода України" тощо.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатську область на цій нараді представляли заступник голови облдержадміністрації Віктор Феєр, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Василь Романець та інші.

За оперативною інформацією, теплопостачальні підприємства нашої області з початку року спожили газу на суму 19828,4 тис. грн. На 1 липня проведено оплату у сумі 7412,2 тис.грн. (37,4%). Заборгованість підприємств теплокомуненергетики краю за природний газ становить піввідсотка від загального боргу теплопостачальних підприємств по Україні.

Реклама

Борг бюджетних установ за тепло на 1 червня становив 7 млн. 206 тис. грн. Основна сума заборгованості – установ, що фінансуються з місцевого бюджету та державного.

За спожитий природний газ на 1 липня найбільше боргують комунальні підприємства "Уж-тепло" та "Мукачівтепло".

Реклама

Теплопостачальні підприємства Ужгорода та Мукачева склали графіки погашення заборгованості за спожитий природний газ, які затверджені міськими радами і надані НАК "Нафтогаз України".

Житлово-комунальні підприємства за січень-травень спожили електроенергію на суму 17348,0 тис. грн. Оплатили її на 73,1 відсотка. Водоканали Ужгорода, Мукачева та Хуста споживають понад 85% загального обсягу використаної водопостачальними підприємствами електроенергії. Аби покращити стан розрахунків, відповідним виконкомам рекомендовано надати фінансову підтримку цим підприємствам.

Як повідомив Василь Романець, за оперативними даними, на 1 липня заборгованість з виплат заробітної плати працівникам житлово-комунальних підприємств становить 1678,4 тис.грн. У порівнянні з минулим місяцем борг зменшився на 49,8 тис.грн. Заборгованість з виплати зарплатні повністю погасили комунальні підприємства "Волівчик", що в смт. Воловець, та "ЖРЕР-6" м. Ужгород.

Джерело: Управління інформації та зв’язків із громадськістю

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно