Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Економічні реформи на 2010-2014 роки: слово Мукачеву

Економічні реформи на 2010-2014 роки: слово Мукачеву
Відкриваючи публічні обговорення Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава» у великому залі міської Ратуші, заступник...

Відкриваючи публічні обговорення Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава» у великому залі міської Ратуші, заступник міського голови Ігор Радиш зауважив, що відмінність цієї зустрічі від давніх публічних «одобрям'с» на рішення якогось партійного з'їзду полягає в тому, що сьогодні не вимагається сліпа підтримка Програми , запропонованої Президентом України Віктором Януковичем. Потрібні пропозиції і зауваження з метою поліпшення і вдосконалення запропонованого проекту. Він також відзначив, що реформи повинні бути спрямовані на побудову сучасної, стійкої, відкритої і конкурентноспроможної у світовому масштабі економіки, формування професійної і ефективної системи державного управління і, зрештою, – на підвищення добробуту українських громадян.

ВІДЕО ДНЯ

Програма економічних реформ охоплює широкий спектр стратегічних перетворень за 5 напрямками, а саме: створення базових передумов економічного росту через утримання низького рівня інфляції, стабілізації державних фінансів і створення стійкої фінансової системи; формування режиму максимального сприяння для бізнесу шляхом зменшення ролі держави в економіці, зниження адміністративних бар'єрів для малосого та середнього бізнесу, модернізації податкової системи й поглиблення міжнародної економічної інтеграції України; модернізація інфраструктури і базових секторів шляхом усунення усталених структурних проблем в енергетичній залузі, ЖКГ, а також розвитку транспортної інфраструктури і ринку землі. Перехід від дотацій до самоокупності виробництва й соціальних послуг; збереження і розвиток людського й соціального капіталу шляхом підвищення ефективності і стабільності соціального захисту, поліпшення якості і доступності освіти та медичного обслуговування; підвищення ефективності державного управління через реформування державної служби і виконавчої влади. У 2010 році першочергово здійснюватимуться реформи щодо сталого економічного розвитку, поліпшення бізнес-клімату та залучення інвестицій, підвищення соціальних стандартів життя та модернізацію інфраструктури й базових секторів. Про це повідомила начальник відділу економіки міськвиконкому Світлана Васильцюн.

В обговорення цих повідомлень взяли участь начальник управління розвитку підприємництва і ринкових відносин головного управління економіки облдержадміністрації Владислав Міца, заступник начальника Мукачівської ОДПІ Євген Скальський, в.о. начальника фінансового управління міськвиконкому Олена Устиченко (з її пропозиціями та зауваженнями можна ознайомитися на 2-й сторінці газети), начальник Пенсійного фонду в Мукачеві Маргарита Лукачина, начальник управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому Михайло Петричко та заступник міського голови Ігор Запотічний. Вони висловили свої міркування з реформування галузей, які представляють.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно