Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті платникам ПДВ відшкодовано 205 млн грн

На Закарпатті платникам ПДВ відшкодовано 205 млн грн

Протягом січня-травня 2015 року платникам Закарпатської області відшкодовано на розрахункові рахунки 205 млн грн ПДВ, що на 80,6 млн грн або на 64,8% більше ніж аналогічного періоду минулого року. З повернутих сум ПДВ підприємствам-експортерам відшкодовано 188,4 млн грн або близько 92% від загальної суми по області.

ВІДЕО ДНЯ

В автоматичному режимі  відшкодовано понад 144 млн грн 125 платникам області або 70,3% загальної суми, - зазначають у ідділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Фахівці відділу контролю за декларуванням податку на додану вартість Головного управління ДФС у Закарпатській області зазначають, що визначення відповідності платника ПДВ критеріям, яким вони повинні відповідати для отримання автоматичного бюджетного відшкодування, проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності.

Реклама

Критерії, яким повинні відповідати платники ПДВ для отримання автоматичного бюджетного відшкодування, визначені пунктом 200.19 статті 200 Податкового кодексу України. Ці критерії побудовані на аналізі даних звітних показників платника та наявної податкової інформації.

Відшкодування ПДВ проводиться з урахуванням бюджетного ресурсу, встановленого Міністерством фінансів України та наявних коштів на єдиному казначейському рахунку. Заявлені суми до відшкодування ПДВ проходять ретельну перевірку на предмет наявних кримінальних проваджень, нанесених державі збитків, користування «схемами» ухилення від оподаткування та наявності податкового боргу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно