Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Криза – не вирок: успішний бізнес закарпатців у скрутний час

Криза – не вирок: успішний бізнес закарпатців у скрутний час
Коли в країні війна, банки обвалюються, а курс валют геть не втішний, здається, вдіяти вже не можна нічого. Проте, це не так. Адже в когось виходить.

Коли в країні війна, банки обвалюються, а курс валют геть не втішний. Здається, вдіяти вже не можна нічого.

ВІДЕО ДНЯ

Проте, це не так, – йдеться у статті в газеті "Панорама" від 23 липня. Адже в когось виходить. І цей «хтось» не обов’язково мільйонер або працює, бо в нього зв’язки. А тому, що хоче. «Бажання і зусилля – найголовніше», – скажуть вони. І будуть праві, бо знають, що значить заробляти на улюбленій справі.

Криза – не вирок: успішний бізнес закарпатців у скрутний час – 01
Реклама

 Оригінальний магазин-пекарня

Реклама

«Свою роботу потрібно любити та поважати, і головне – щоб вона приносила задоволення», – розповідає пані Тамара, власниця магазину-пекарні з італійською назвою»Toscana» в Мукачеві.

«Ідея відкрити щось своє зародилася на вихідні, коли ми йшли з церкви та хотіли купити хліба, але було ніде. Тоді і зрозуміли – потрібно відкривати щось своє. До того ж були впевнені, що ця продукція піде, адже люди завжди хочуть їсти, а хліб завжди має бути на столі», – з посмішкою розповідає власниця крамниці.

Реклама

Акцент закладу сконцентрований саме на гарячій випічці, яка кожного дня свіжоспечена, а тим паче – власного виробництва. Завдяки наполегливості та праці хорошої команди, жителі Мукачева вже можуть спробувати тут близько 20 видів хліба і це лише початок, адже далі планується розширити асортимент і виготовляти вже близько 50 видів хліба, інші хлібобулочні вироби.

Пекарня працює вже близько 2 місяців, а господарі кажуть, що випічка і продаж мають покрити витрати та оренду приміщення. Адже клієнтів буває вдосталь. Ціни помірні: хліб та багети від 8 гривень, круасани – 6 грн.

Затрати, щоправда, на відкриття такого виду бізнесу будуть чималими. В інтернет-магазинах ціни на печі коливаються від 500 до 3000 EUR. По своїх характеристиках відрізняються за рівнем напруги, типом управління та кількістю рівнів.

Криза – не вирок: успішний бізнес закарпатців у скрутний час – 02

 Хобі, яке переросло в професію

Реклама

Декілька годин роботи, яка подобається, приносить не лише задоволення, але й хороший заробіток.

Юрій – тату-майстер з Ужгорода. За професією столяр. Захоплюється татуюванням вже близько 15 років, а ось професійно займається цим років 5. Розповідає, що люди звертаються за його послугами досить часто. За день, іноді, двоє людей, можливо і більше. Попит є, тому і вирішив зняти кімнату та відкрити свій тату-салон.

«Люди звертаються досить часто, кожного дня надсилають запитання. Я їм відповідаю, консультую, даю поради. Спілкуємось через соцмережі, по телефону або при зустрічі. Домовляємось на певний зручний день і час»,– розповідає чоловік.

Проте, Юрій зауважує, що для того, щоб робити хороші малюнки, потрібно купити необхідну апаратуру та фарби. А це коштує не дешево. Машинки для тату бувають різного рівня, різних марок і майстрів, так само і фарби. Є безліч виробників і різна ємність баночок. Тим більше, зараз, під час інфляції, ціни на все змінились. Рік тому одна баночка (30мл) коштувала 200 грн, зараз – 375 грн. Від інших виробників, той самий об’єм, коштує від 250 грн до 450 грн. А ось середня ціна на хорошу машинку біля 300-400$. Хоча є за 50$, але з ними важко працювати і не можна виконувати серйозні роботи, а для професійної роботи машинок бажано мати декілька.

Криза – не вирок: успішний бізнес закарпатців у скрутний час – 03

 Hademade як додатковий заробіток

Реклама

Тетяна займається «хед мейдом» вже близько 5 років, а починалося все із простого плетіння фенічок.

«Після того, як потрапила в лікарню, де пробула десь тиждень, вирішила навчитись бісероплетінню. Ним і займаюся вже 3 роки»,– розповідає дівчина.
Спочатку Таня робила прикраси для себе, згодом вони сподобалися друзям і знайомим, і ті почали в неї їх купувати.

«Спочатку я брала гроші лише за матеріал, потім замовлень стало достатньо. Але не можу сказати, що на цьому можна заробити. Отримані гроші поки ідуть на матеріал. Також роблю прикраси на продаж в сувенірні крамниці, для того щоб знайти більше клієнтів. Замовлення виконую за 2-3 дні, а ось останнім часом здебільшого багато замовлень на етнокольє до вишиванок», – розповідає дівчина.

Прикраси ручної роботи стають дедалі поширенішими. В Інтернеті їхня ціна коливається від 30- 40 гривень до 200 гривень, якщо робота вкрай важка та вимагає не одного дня зусиль. Проте, якщо швидко навчитися робити щось своїми руками, на цьому можна підзаробити навіть не виходячи з дому.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно