Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Протягом року закарпатці зібрали на підтримку армії понад 115 млн гривень

Протягом року закарпатці зібрали на підтримку армії понад 115 млн гривень

Таку суму «патріотичного податку» сплатили закарпатці з початку адміністрування військового збору – з серпня 2014 року. Зокрема, з початку цього року, станом на сьогодні, платниками Закарпатської області сплачено  понад 73 млн 600 тис. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Фахівці ДФС краю зауважують, що протягом року склалася стабільна тенденція нарахування та надходження податку на підтримку армії. Сплата військового збору спрямована на фінансування антитерористичної операції та реформування Збройних сил України, тому кожна сплачена гривня – особиста допомога кожного громадянина, нашим героям, які захищають батьківщину, - інформує відділ комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею; виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри. Ставка збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Реклама

Варто зазначити, що з 11 червня 2015 року набрав чинності Закон України № 381-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору», яким скасовується військовий збір на операції фізичних осіб з валютними цінностями, в тому числі на конвертацію валютних переказів, валютно-обмінні операції та операції з банківськими металами.

Також з 9 липня 2015 року набрав чинності Закон № 548-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції». Він передбачає, що тимчасово, на період проведення АТО, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення осіб на період їх безпосередньої участі в антитерористичній операції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно