Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Спрощенці" Закарпаття сплатили в бюджет 107 млн грн

"Спрощенці" Закарпаття сплатили в бюджет 107 млн грн

Податковий кодекс України надає право «спрощенцям» йти у відпустку й не сплачувати податок. Це стосується тих платників єдиного податку першої і другої груп, котрі не використовують працю найманих осіб.

ВІДЕО ДНЯ

Не сплачувати податок на час відпустки «єдинщики» можуть раз на рік протягом одного місяця. Для цього їм необхідно подати заяву в податкову інспекцію у довільній формі, - повідомили у відділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Згідно із нормами Податкового кодексу України, платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок авансовими внесками не пізніше 20 числа поточного місяця. Щоб уникнути порушення терміну сплати авансових платежів фахівці ДФС області рекомендують заздалегідь повідомляти про те, що ви вирішили скористатись своїм правом на щорічну відпустку.

Реклама

Варто зазначити, що протягом січня-липня 2015 року єдиного податку до бюджетів міст, сіл та селищ Закарпатської області фізособами та юрособами спрямовано 107 млн 555 тис. грн. Надходження єдиного податку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшились на 16 млн 203 тис. грн.

Традиційно основну суму єдиного податку сплачують фізичні особи підприємці – це майже 85 млн 213 тис. грн.

Реклама

Нагадаємо, що найбільш значимими новаціями для «спрощенців» у цьому році стало зменшення кількості груп, зниження відсоткових ставок та розширення кола платників.

Так, замість шести груп платників єдиного податку тепер діють чотири. До того ж перші дві групи, як і раніше, можуть обирати лише фізичні особи – підприємці, третю – усі суб’єкти господарювання, які відповідають умовам роботи на спрощеній системі. У четвертій групі можуть працювати винятково юридичні особи – сільгоспвиробники з часткою сільгоспвиробництва за попередній податковий (звітний) рік 75% і більше.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно