Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Більше половини власного доходу закарпатці витрачали на їжу

Більше половини власного доходу закарпатці витрачали на їжу

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.

ВІДЕО ДНЯ

Більше половини своїх доходів (53,2%) витрачало у І кварталі 2015р. населення області на харчування ( у середньому по країні – 54,6%).

Щомісячно середньостатистична закарпатська сім’я спрямовувала на продукти харчування 3435,53 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства) при 2516,53 грн. в середньому по країні.

Реклама

Найбільше грошей витрачали жителі області на м’ясо та м’ясопродукти (616,01 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 568,72 грн., овочі  – 491,59 грн., молоко, сир та яйця – 410,66 грн., цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 293,45 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо)  –  246,04 грн.

Однією особою області спожито в середньому за місяць: 16,5 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 3,7 кг – м’яса, м’ясо­продуктів та сала (в перерахунку на м’ясо), 17 яєць, 0,9 кг – риби і рибопро­дуктів, 1,8 кг – олії та інших рослинних жирів, 2,5 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,3 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 7,5 кг – картоплі, 6,2 кг овочів і баштанних та 9,3 кг хліба і хлібних продуктів.

Реклама

У порівнянні з січнем–березнем 2014р. збільшилося споживання яєць на 6,3%, картоплі – на 8,7%. Зменшилося споживання: олії та інших рослинних жирів, молока, молокопродуктів та масла – на 5,3–5,7%, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 8,3%, хліба і хлібних продуктів, м’яса, м’ясопродуктів та сала – на 11,4–11,9%, овочів та баштанних, цукру (включаючи цукор, вико­ристаний на кондитерські вироби), меду – на 16,2–16,7%, риби і рибо­продуктів – на 18,2%.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно