Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські радіочастоти поповнили державну казну на майже 200 тисяч гривень

Закарпатські радіочастоти поповнили державну казну на майже 200 тисяч гривень

У Закарпатській області протягом січня-серпня 2015 року до Державного бюджету надійшло 199,9 тис. грн рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, ця рентна плата збільшилась на 14,4%, або 25,1 тис. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадуємо, що платниками рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі:

– ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України;

Реклама

– ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою;

– дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення;

Реклама

– дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.

Відповідно до п. 254.3 ст. 254 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування рентною платою за користування радіочастотним ресурсом України є ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена в ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України або в дозволі на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою для технологічних користувачів та користувачів, які користуються радіочастотним ресурсом для розповсюдження телерадіопрограм, - зазначили у відділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Платники рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України обчислюють суму рентної плати, виходячи з виду радіозв’язку, розміру встановлених ставок та ширини смуги радіочастот по кожному регіону окремо.

Реклама

Ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України у розрізі видів радіозв’язку та діапазонів радіочастот наведені у п. 254.4 ст. 254 Податкового кодексу України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно