Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • З початку року хустські податківці застосували штрафні санкції до 140 посадових осіб

З початку року хустські податківці застосували штрафні санкції до 140 посадових осіб

З початку року хустські податківці застосували штрафні санкції до 140 посадових осіб

Сьогодні в складній суспільно-політичній та соціально-економічній ситуації в країні важливо підтримувати динаміку надходжень до державної скарбниці, що забезпечить належне функціонування держави та місцевого самоврядування. Тому перед фіскальними органами стоїть, як ніколи, важливе завдання – забезпечити своєчасне наповнення бюджетів всіх рівнів, в тому числі за рахунок виявлення наявних схем мінімізації податкових зобов’язань, фактів ухилення від декларування та сплати податкових зобов’язань, фактів несвоєчасної сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджету.

ВІДЕО ДНЯ

Вагомими чинниками, що впливають на рішення суб’єкта господарювання щодо ухилення від сплати податків є відповідальність за порушення податкового законодавства, ймовірність виявлення факту ухилення від сплати податків. Тому дієвим засобом протидії ухиленню від сплати податків є застосування економічно обґрунтованих санкцій за порушення податкового законодавства; Відповідальність за порушення податкового законодавства передбачена главою 11, 12 Податкового кодексу України, – інформують у Хустській ОДПІ.

З метою упередження порушень та для забезпечення безумовного дотримання вимог податкового законодавства Хустською ОДПІ проводяться відповідні контрольно-перевірочні заходи.

Реклама

Так за січень-серпень 2015 року працівниками інспекції було проведено 1 планову та 22 позапланових документальних перевірок юридичних осіб, за результатами яких було донараховано 141,5 тис.грн.

З початку поточного року проведено 90 перевірок декларацій з бюджетним відшкодуванням, з яких 8 документальних та 82 камеральні. Порушень при проведенні цих перевірок не встановлено.

Реклама

Інспектори Хустської ОДПІ здійснили 121 камеральну перевірку звітності юридичних осіб, в результаті яких застосували до суб’єктів господарювання  49 тис. грн. штрафних санкцій.

Крім цього, проведено 12 документальних перевірок фізичних осіб-підприємців, з них 4 згідно плану-графіку, 8 документальних позапланових перевірок. За результатами проведених перевірок було донараховано 181,4 тис. грн. Протягом січня-серпня 2015 року працівниками Хустської ОДПІ було проведено 219 перевірок фізичних осіб-підприємців, які подали заяви на припинення підприємницької діяльності, за результатами проведених перевірок було донараховано 15,9 тис. грн.

Інспектори Хустської ОДПІ здійснили 170 камеральних перевірок звітності фізичних осіб, в результаті яких застосували до суб’єктів господарювання  107,7 тис. грн. штрафних санкцій.

Реклама

З початку 2015 року відповідно до ст. 165-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за неподання (несвоєчасне подання) звітності по ЄСВ та порушення граничних термінів сплати внеску, порушення порядку нарахування ЄСВ застосовано штрафні санкції до 140 посадових осіб платників ЄСВ на суму 83,8 тис. грн.

За 8 місяців 2015 року відповідно до ч. 11 ст. 25 ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» працівниками інспекції застосовано фінансові санкції за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску до 321 суб’єкта господарської діяльності  на суму 422 тис. грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно