Харчова промисловість Закарпаття демонструє падіння у порівнянні з минулим роком
Пріоритетними підгалузями харчової промисловості області є виробництво виноградних вин, коньяку, соків, мінеральних вод, консервованих овочів та фруктів.
ВІДЕО ДНЯУ cічні-серпні п.р. у виробництві харчових продуктів та напоїв, починаючи з березня п.р., спостерігалася тенденція зменшення обсягів виробництва, порівняно із аналогічними звітними періодами 2014 р. За вісім місяців п.р., індекс галузі склав 85,2%, у тому числі у виробництві харчових продуктів – 64,0%, напоїв – 112,3%.
Зменшено виробництво виробів ковбасних, соків фруктових та овочевих, сумішей соків фруктових та овочевих, овочів консервованих натуральних, овочів, фруктів, горіхів, грибів, приготованих чи консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти, борошна, круп, хліба та виробів хлібобулочних, нетривалого зберігання, дитячого харчування, вина виноградного, вод натуральних мінеральних газованих. Поряд із цим, одержано приріст продукції у виробництві м’яса свиней свіжого чи охолодженого, коньяку, напоїв безалкогольних.
РекламаЗа січень-серпень п.р. підприємствами галузі реалізовано продукції на суму 817,8 млн.грн., що складає 9,3% реалізації промисловості. У структурі реалізації у виробництві харчових продуктів та напоїв 61,7% складає продукція підприємств з виробництва напоїв, 11,9% – з перероблення та консервування овочів та фруктів, 8,3% – з виробництва продуктів борошномельно-круп’яної промисловості.
Вагомий внесок у виробництво харчових продуктів та напоїв здійснюють ОП “Ужгородський коньячний завод” (виробництво коньяку), ТДВ “Свалявські мінеральні води” (виробництво мінеральних вод), СП “Айсберг” (виробництво вин), ТОВ “Фрут Майстер Фудс” (виробництво соків, вин), ТОВ “Влад” (виробництво борошна та круп), ТОВ “Консервний завод “Універ” (перероблення та консервування овочів та фруктів), – повідомляє начальник відділу статистики промисловості Добрянська Зоряна.