Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Туристичний збір приніс до бюджету Закарпаття понад 1 млн грн

Туристичний збір приніс до бюджету Закарпаття понад 1 млн грн

За 9 місяців 2015 року до місцевих бюджетів Закарпатської області надійшло 1 млн 26 тис. грн туристичного збору.

ВІДЕО ДНЯ

В Головному управлінні ДФС у Закарпатській області зазначають, що туристична галузь Закарпаття має великий потенціал і є привабливою для інвесторів. Вкрай важливо, щоб кошти, які вже надійшли й будуть надходити, використовувались місцевими радами для розвитку, як окремих населених пунктів, так і області в цілому. Розвинувши інфраструктуру та різноманітні атракції, буде прогресивно зростати не тільки потік туристів, але й збагачуватимуться місцеві громади, – інформує відділ комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Необхідно усвідомлювати, що турист, який приїхав у Закарпаття не тільки сплатив туристичний збір, ставку якого встановлюють рішенням сільських, селищних та міських рад у розмірі 0,5-1% до вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість), але він ще й придбав у наших закарпатських суб’єктів господарювання якісь товари, послуги і таким чином зробив свою інвестицію у бізнес нашого регіону й наповнення бюджету.

Реклама

Нагадаємо, що чинним законодавством чітко визначене коло платників туристичного збору та його граничний розмір. Платниками туристичного збору, як встановлено ст. 268 Податкового кодексу, є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, котрі прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно