Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Надходження акцизного податку на Хустщині перевищили 25 мільйонів

Надходження акцизного податку на Хустщині перевищили 25 мільйонів

З початку 2015 року відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» в Україні запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

ВІДЕО ДНЯ

Протягом січня-жовтня 2015 року платники акцизного податку м. Хуст та Хустського району сплатили до бюджету 25,2 млн грн. Зокрема, у жовтні суб’єкти господарювання перерахували до державної скарбниці 3 млн грн. За цей місяць свої податкові зобов’язання від роздрібної торгівлі підакцизними товарами по регіону задекларували 36 юридичних осіб та 267 фізичних осіб-підприємців, – інформує Хустська ОДПІ.

Платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування, наступні підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, зазначені у п.п. 215.3.4 п. 215.3 ст. 215 Податкового кодексу України, зокрема нафтопродукти, скраплений газ тощо.

Реклама

Слід зауважити, що реєстрація контролюючим органом таких суб’єктів господарювання як платників акцизного податку здійснюється автоматично при поданні ними декларації. Сплата цього податку відбувається до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Фахівці Хустської ОДПІ акцентують, що платники, котрі мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право реалізації підакцизної продукції, зобов’язані за кожний звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили вони господарську діяльність у звітному періоді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно