Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хустські податківці видали понад 5 тисяч карток платників податків

Хустські податківці видали понад 5 тисяч карток платників податків

Найбільш запитуваною адміністративною послугою в Центрах обслуговування платників територіальних органів Державної фіскальної служби залишається послуга з видачі реєстраційного номера облікової картки платника податків. Зокрема з початку 2015 року працівниками Центру обслуговування платників Хустської ОДПІ видачу картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків здійснено 5 тисяч разів.

ВІДЕО ДНЯ

Отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків можна в Центрі обслуговування платників за місцем проживання. Як наголошують фахівці Хустської ОДПІ, подбати про реєстраційний номер облікової картки платника податків дітям, які не досягли 16-річного віку, повинні батьки. Також, до центру обслуговування платників можуть звертатися, у разі необхідності, люди, які тимчасово проживають на території району та отримали довідку «Про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО», – зазначає Хустська ОДПІ.

Слід відмітити, що у випадку, якщо громадянин з релігійних чи інших міркувань бажає відмовитись від реєстраційного номера облікової картки платника податків, то він про своє рішення повинен повідомити відповідний податковий орган, після чого йому у паспорті роблять відповідну відмітку.  Такий платник матиме право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Адже право платників на відмову від ідентифікаційного номера збережено у Податковому кодексі України. Облік таких платників ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям та номером паспорта.

Реклама

Відповідно до п. 63.1 ст.63 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями облік платників податків ведеться з метою створення умов для здійснення контролюючими органами контролю за правильністю нарахування, своєчасністю і повнотою сплати податків, нарахованих фінансових санкцій, дотримання податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно