Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Цьогоріч закарпатці сплатили понад півтора мільярда гривень до місцевих бюджетів

Цьогоріч закарпатці сплатили понад півтора мільярда гривень до місцевих бюджетів

Цьогоріч закарпатці сплатили понад півтора мільярда гривень до місцевих бюджетів

До місцевих бюджетів Закарпатської області у січні-листопаді 2015 року надійшов 1 млрд 571 млн грн податкових платежів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року платники податків спрямували до скарбниць міст, сіл та селищ краю на 348,7 млн грн більше.

ВІДЕО ДНЯ

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області зазначають, що серед податків, які є складовими в наповненні місцевих бюджетів, в основному, – податок на доходи фізичних осіб. Наразі його питома вага у загальних податкових надходженнях місцевих бюджетів становить 54%. Протягом 11 місяців поточного року в бюджети органів місцевого самоврядування Закарпатської області перераховано 851 млн 945 тис. грн цього податку.

Водночас, місцеві бюджети отримали впродовж 11 місяців поточного року 295 млн 971 тис. грн акцизного податку з роздрібного продажу суб’єктами господарювання підакцизних товарів. Його частка в загальному обсягу податкових надходжень місцевого бюджету – 19%.

Реклама

Наступним за рівнем податкових надходжень йде єдиний податок – 12% з усіх податків спрямованих до місцевих бюджетів. Протягом 11 місяців «єдинники» сплатили 185 млн 219 тис. грн, що на 26 млн 708 тис. грн більше ніж у відповідному періоді минулого року. Також, 7 % – плата за землю, її надійшло 115 млн 289 тис. грн, що на 34 млн 402 тис. грн більше аналогічного періоду минулого року.

Екологічний податок, рентна плата за користування лісом, надрами й водою, плата за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами та інші становить – 8% від усіх надходжень до місцевого бюджету.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно