Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Головний дорожник краю відзвітував як ремонтували шляхи цьогоріч

Головний дорожник краю відзвітував як ремонтували шляхи цьогоріч

117 мільйонів гривень з державного бюджету отримала дорожня галузь Закарпаття в нинішньому році

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомив під час брифінгу начальник Служби автомобільних доріг області Михайло Попович, підбиваючи підсумки роботи за рік. При цьому, за його словами, 70% фінансових ресурсів, згідно плану помісячного розподілу, як і в попередні роки, припало на осінні місяці.

Свою роботу дорожники краю в нинішньому році зосередили на ліквідації ямковості основних маршрутів області. Також оновили розмітку на автодорогах державного значення загальною протяжністю ліній близько 500 км та відремонтували 2 км металевого транспортного огородження, – інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Реклама

За бюджетною програмою «Розвиток дорожнього господарства областей української частини Карпатського Єврорегіону» дорожники області освоїти в повному обсязі виділені для Закарпаття 37 з половиною мільйонів гривень. За ці кошти провели середній поточний ремонт найбільш вражених деформаціями ділянок автодороги державного значення Мукачево - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Бібрка - Львів загальною протяжністю понад 11 з половиною км. Зокрема на ділянках сіл Верхній Коропець, Дунковиця, Вільхівка, Грушево, на Залузькому перевалі, в Хусті, Тячеві, Рахові та на Буштинському мості. «На більшості цих ділянок середній ремонт виконували методом гарячого реміксу. Вартість одного кілометра такого ремонту складає від 3-х до 3,5 мільйона гривень», – каже Михайло Попович.

Завдяки голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю, в нинішньому році 3,4 мільйона гривень з державного фонду регіонального розвитку спрямували на ремонт автодоріг державного значення у Міжгірському районі. За ці кошти відремонтували автодорогу Міжгір’я - Колочава - Буштино, Нижні Ворота - Воловець - Міжгір’я та Долина - Хуст.

Реклама

В нинішньому році вперше кошти екологічного збору в сумі 1 млн 197 тисяч гривень виділили для стабілізації зсувних процесів біля автодоріг на території Закарпатського біосферного заповідника. Ці кошти використали на автодорозі державного значення Міжгір’я - Колочава - Буштино для стабілізації верхового зсуву. Він загрожував проїзду на Синевирському перевалі, тож там відновили нагірні водовідвідні канави та відремонтували утримуючі підпірні стінки.

«Наразі в Закарпатському облавтодорі підготовлено до роботи в зимових умовах 160 одиниць спеціальної техніки. На складах філій заготовлено 3 тисячі 797 тонн технічної солі, 12 тисяч тонн щебеневих висівок та 100 тонн органо-мінеральних сумішей, – повідомив Михайло Попович. – Обсяги закуплених паливо-мастильних матеріалів дозволять в разі ускладнення погодних умов забезпечити наявну техніку пальним для боротьби із снігопадом чи ожеледдю», – запевнив він.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно