Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачево отримало бюджет на 2016 рік: основні показники

Мукачево отримало бюджет на 2016 рік: основні показники

Відповідне рішення підтримало 32 депутатів з 32 присутніх в залі. Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Бюджетного кодексу України міська рада вирішила:

ВІДЕО ДНЯ

1.     Визначити на 2016 рік:

- доходи міського бюджету у сумі 651 541 463 грн., в тому числі доходи загального фонду міського бюджету – 619 507 317 грн., доходи спеціального фонду міського бюджету – 32 034 146 грн. згідно з додатком 1 цього рішення;

Реклама

-  видатки міського бюджету у сумі 651 541 463  грн., у тому числі видатки загального фонду бюджету 529 585 950  грн. та видатки спеціального фонду бюджету 121 955 513 грн. за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів згідно з додатком 2 та  головними розпорядниками коштів бюджетів згідно з додатком 3 цього рішення.

- профіцит загального фонду міського бюджету у сумі 89 921 367 грн., згідно з додатком 4 до цього рішення;

Реклама

- дефіцит спеціального фонду міського бюджету у сумі 89 921 367 грн. згідно з додатком 4 до цього рішення.

2. Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів міського бюджету у сумі 200 000 грн.

3. Затвердити на 2016 рік перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснюватись за рахунок коштів бюджету розвитку згідно з додатком 5 до цього рішення.

Реклама

4. Затвердити на 2016 рік перелік об’єктів, фінансування  яких буде здійснюватися за рахунок коштів цільового фонду, утвореного органами місцевого самоврядування згідно з додатком 6 до цього рішення.

5.  Затвердити на 2016 рік резервний фонд міського бюджету у сумі 100 000 грн.

6. Затвердити перелік захищених статей  видатків загального фонду міського бюджету на 2016 рік за їх економічною  структурою:

– оплата праці працівників бюджетних установ;

– нарахування на заробітну плату;

– придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

– забезпечення продуктами харчування;

Реклама

– оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

– поточні трансферти населенню;

– поточні трансферти місцевим бюджетам;

– підготовка кадрів вищими навчальними закладами І-ІV рівнів акредитації;

– забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;

– фундаментальні дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки;

– оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури.

Реклама

7. Затвердити в складі видатків міського бюджету кошти на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі  46 268 516 грн. згідно з додатком 7 до цього рішення.

Установити, що фінансування видатків, визначених додатком 7,    проводиться згідно з програмами, що затверджені рішеннями сесії міської ради.

8. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України  надати право міськвиконкому в особі міського голови отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

9. Відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України надати право начальнику фінансового управління міськвиконкому в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.

10. Розпорядникам коштів міського бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

11. Надати право  міській раді за погодженням із постійною комісією з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, побутового і торгівельного обслуговування, розвитку малого й середнього бізнесу міської ради у період між пленарними засіданнями сесій міської ради:

11.1. Приводити у відповідність до змін та доповнень бюджетної класифікації доходи, видатки та джерела фінансування міського бюджету, здійснювати протягом  2016 року розподіл та перерозподіл обсягів субвенцій і дотацій з Державного бюджету України та інших місцевих бюджетів, виходячи з фактично нарахованих обсягів відповідних пільг, субсидій, допомог, фактично виконаних робіт, відповідно до змін, внесених законодавчими актами, нормативними урядовими рішеннями та рішеннями місцевих рад.

Реклама

11.2. Вносити зміни до видатків за головними розпорядниками коштів міського бюджету на 2016 рік у разі, якщо після прийняття рішення про міський бюджет повноваження на виконання функцій або надання послуг, на яке надано бюджетне призначення, передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого головного розпорядника бюджетних коштів. При цьому, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншим головним розпорядником міського бюджету, якому це доручено.

11.3. За обґрунтованим поданням головних розпорядників бюджетних коштів вносити зміни до переліку об’єктів та обсягів їх фінансування, будівництво або реконструкція яких проводиться за рахунок коштів бюджету розвитку, а також відповідно до проектно-кошторисних документацій, до назв об’єктів та робіт, видатки на які передбачені в міському бюджеті на 2016 рік.

11.4. У межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів перерозподіляти видатки за тимчасовою функціональною класифікацією видатків, у тому числі обсяги регіональних програм.

12. Установити, що в процесі виконання міського бюджету перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах затвердженого загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів по загальному та спеціальному фондах міського бюджету здійснюється фінансовим управлінням Мукачівської міської ради за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів.

Слід відмітити, що у бюджет Мукачева буде внесено правки після того, як Верховною Радою буде прийнято головний кошторис країни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно