Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Найбільш оплачуваними професіями в області є фінансисти та логісти

Найбільш оплачуваними професіями в області є фінансисти та логісти

Заробітна плата працівників підприємств, установ та організацій щомісячного обліку області у 2,7 рази перевищувала рівень законодавчо встановленого державного соціального стандарту (з 1 вересня 2015 р. встановлена мінімальна заробітна плата – 1378 грн), однак на 17,1% була меншою від середнього рівня по Україні. Нарахування за оплачену годину у листопаді склали 25,03 грн проти 29,31 грн в середньому по Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Продовжує спостерігатися міжгалузева диференціація в рівнях оплати праці. Найбільш оплачуваними в області у листопаді 2015 р. були працівники підприємств транспорту, складського господарства, організацій фінансової та страхової діяльності, а серед видів економічної діяльності промисловості – підприємства з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, хімічних речовин і хімічної продукції, комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, текстильного виробництва: розмір оплати праці у цих видах діяльності перевищив середній по економіці області від 27,9% до 87,0%, – інформує Головне управління статистики у Закарпатській області.

Разом із тим значно нижчим є рівень оплати праці у працівників підприємств, діяльність яких пов’язана з поштовою та кур’єрською діяльністю, які зайняті у сфері тимчасового розміщування й організацією харчування, адміністративного та допоміжного обслуговування, підприємств сільського господарства, що займаються операціями з нерухомим майном. Рівень зарплати у працівників даних підприємств становив 49,2–64,3% середнього показника, який склався в економіці області.

Реклама

Також залишається низькою заробітна плата працівників підприємств з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції, харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, з водопостачання, каналізації, поводження з відходами, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, інших транспортних засобів. Співвідношення рівня оплати праці в зазначених видах діяльності з середнім по промисловості області не перевищувало 70%.

Протягом листопада 2015 р. одному штатному працівнику оплачено в середньому 149 год., з них відпрацьовано 142 год. (по Україні – 145 год.).

Реклама

Для виконання у листопаді обсягу робіт (послуг), випуску продукції, за умови повного завантаження працівників відповідно до встановленої тривалості робочого часу було достатньо в цілому по економіці 97,5% задіяної штатної чисельності. Надлишок робочої сили у промисловості становив 0,9 тис. працівників, або 2,3% середньооблікової чисельності штатних працівників зайнятих у цьому виді діяльності.

Реальна заробітна плата, яка враховує зміни споживчих цін у листопаді 2015 р. порівняно із жовтнем знизилась на 2,4% та порівняно з листопадом 2014 р. – на 11,1%.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно