Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Хустщині сплачено 3,5 млн грн податку на додану вартість

На Хустщині сплачено 3,5 млн грн податку на додану вартість

З початку 2016 року хустські платники податків сплатили 3,5 млн грн  податку на додану вартість, що на 1,2 млн грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

ВІДЕО ДНЯ

Хустська ОДПІ повідомляє, що 1 лютого 2016 року набрали чинності зміни, внесені до Податкового кодексу України  Законом України  від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» в частині запровадження реєстрів заяв платників ПДВ про повернення суми бюджетного відшкодування. Так, ст. 200 Податкового кодексу України передбачено формування двох реєстрів на відшкодування ПДВ:

– для платників, що відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування сум податку;

Реклама

– для решти платників.

З метою забезпечення прозорості функціонування таких реєстрів статтю 200 Кодексу доповнено п.п. 200.7.2 і п.п. 200.7.3. Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюватиметься в хронологічному порядку відповідно до черговості внесення заяв до кожного відповідного реєстру. Державна фіскальна служба щодня публікуватиме на своєму офіційному веб-порталі (sfs.gov.ua) реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Публікація реєстрів таких заяв відбудеться після набрання чинності відповідної постанови Кабінету Міністрів України.

Реклама

Також звертаємо увагу платників на зміну з 8 лютого 2016 року коду бюджетної класифікації  доходів по платежу – «ПДВ із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг)» з «14010100» на «14060100»  відповідно до наказу Державної казначейської служби України від 14 січня 2016 року № 13 «Про затвердження змін до «Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету».

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно