Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На підтримку армії від платників податків Хустщини надійшло 1,6 млн гривень

З початку року платниками податків Хустщини сплачено понад 1,6 млн грн, що на 0,6 млн грн більше, ніж за попередній період минулого року.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначив начальник Хустської ОДПІ Мондич, "важливість та актуальність призначення цього платежу спонукає платників відповідально ставитись до його декларування та сплати. Таким чином громадяни м. Хуст та Хустського району виявляють підтримку Збройних сил України, дбають про посилення обороноздатності Вітчизни".

Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України, – йдеться у повідомленні Хустської ОДПІ.

Реклама

Зокрема, до таких доходів, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться орендна плата, виграш в державну та недержавну грошову лотерею, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини та інші доходи.

Дохід, отриманий фізичною особою від операцій з продажу нерухомого (рухомого) майна, спадщини (дарування), включається до  загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, який є об’єктом  оподаткування військовим збору, та своєчасна сплата такого збору здійснюється до нотаріального оформлення (у т.ч. видачі свідоцтв про право на спадщину, посвідчення договорів дарування), нотаріусам рекомендовано  включати до податкового розрахунку (ф. 1ДФ) інформацію про суму сплаченого військового збору.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно