Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чехія профінансує ряд соціальних проектів, які реалізуються на Закарпатті

Чехія профінансує ряд соціальних проектів, які реалізуються на Закарпатті

Сьогодні, 25 березня, під головуванням очільника Закарпатської облради Михайла Рівіса відбулася розширена нарада із замовниками проектів співпраці з краєм Височина та Пардубицького краю Чеської Республіки щодо організації виконання спільних інвестиційних проектів у соціальній сфері у 2016 році. Участь в ній взяли член ради краю Височина Мартін Гиски та директор благодійного фонду «ВіЗа» Володимир Чубірко.

ВІДЕО ДНЯ

У січні вже збиралися в такому форматі – керівники районів та голови сільських рад, і керівництво крайового парламенту ставило перед ними завданням прискорити підготовку проектно-кошторисної документації по спільних проектах, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

– Мета сьогоднішньої наради – дати старт реалізації проектів, які ми спільно з чеською стороною взялися виконати у нинішньому році, – зазначив Михайло Михайлович. – Таких проектів, які чеська сторона погодилася співфінансувати, є 15, з них 4 – розпочаті торік. Проекти – переважно освітньої сфери, а також охорони здоров’я.

Реклама

Зокрема, проекти з капітального ремонту та енергозбереження Хижанської ЗОШ І-ІІІ ст. Виноградівського району (продовження проекту), Оноцької ЗОШ І-ІІІ ст. Виноградівського району, ЗОШ І-ІІ ст. с.Сойми Міжгірського району (продовження проекту), ДНЗ с.Верхнє Водяне Рахівського району (продовження проекту), ДНЗ с. Бороняво та ЗОШ І-ІІІ ст с.Крива Хустського району, ЗОШ І-ІІІ ст. с.Осій Іршавського району (продовження проекту), ЗОШ І-ІІІ ст. с.Лисичево Іршавського району, ЗОШ І-ІІІ ст. №6 м. Мукачево, Свалявська ЗОШ №1 ім. Т.Г.Масарика, ЗОШ І-ІІІ ст. с.Ставне Великоберезнянського району, а також Амбулаторій загальної практики сімейної медицини у с.Стужиця Великоберезнянського району, c.Широкий Луг Тячівського району, смт.Жденієво Воловецького району.

На їх реалізацію край Височіна через благодійний фонд «Віза» виділяє 4,6 мільйона чеських крон або майже 4,5 мільйона гривень. Передбачено, що перший транш цих коштів у сумі понад 3 мільйонів ч.к. надійде у квітні. Інша частина передбачається у червні. В обласному бюджеті на виконання цих проектів уже виділено понад 1,5 млн грн, про виділення ще близько 3 млн. гривень обласна рада має прийняти на наступній сесії.

Реклама

Але цих коштів для повного виконання спільних проектів буде замало, тому до фінансування мають взяти на себе районні, міські та сільські ради зі своїх бюджетів.

– Оскільки по більшості проектів частина коштів уже виділена, ми можемо розпочинати виконання проектів, – підкреслив Михайло Рівіс. – І завдання замовників проектів та розпорядників коштів – ефективно використати літній час для їх реалізації. Чеська сторона просить більшість проектів завершити до вересня, тобто до початку навчального року. І ми повинні докласти максимум зусиль для цього.

Відтак керівництво обласної ради взяло виконання спільних проектів під особистий контроль. Чеська сторона також буде тримати їх виконання під контролем. Передбачаються два контрольні візити їхньої делегації. А вже наступного тижня офіційна делегація на чолі з Михайлом Рівісом відбуде до Чеської Республіки для підписання угоди про інвестиційні проекти у соціальній сфері, що реалізуватимуться у 2016 році.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно