Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • У Виноградів збирається "депутатський десант", щоб на місці розібратись у ряді питань

У Виноградів збирається "депутатський десант", щоб на місці розібратись у ряді питань

У Виноградів збирається "депутатський десант", щоб на місці розібратись у ряді питань

У понеділок, 6 червня, відбулося засідання постійної комісії Закарпатської обласної ради під головуванням Василя Кошелі. Участь у ньому також взяли голова облради Михайло Рівіс та його перший заступник – Йосип Борто. 

ВІДЕО ДНЯ

Порядком денним було визначено кілька пріоритетних питань, які включені до порядку денного третьої сесії: про виконання Програми інформатизації області на 2013-2015 роки; про виконання Обласної цільової програми «Власний дім» на 2012-2015 роки; про виконання Регіональної програми «Репродуктивне здоров’я населення Закарпатської області на період 2015 року»; про хід виконання Програми «Питна вода Закарпаття» на 2012-2010 роки, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Та найбільша дискусія зав’язалася щодо питання виконання Обласної програми «Спортивний майданчик». Як доповів директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар, через значні кошти, які пропонуються окремими депутатами виділити з обласного бюджету на будівництво тренувального поля зі штучним покриттям на стадіоні «Пластмасовик» у м.Виноградів, а це понад півмільйона гривень, не отримає решта районів, де заплановано звести сучасні футбольні поля. Михайло Рівіс вважає, що така ситуація неприпустима, бо цьогоріч заплановано збудувати 10 футбольних полів у різних районах краю, і кошти, які передбачені на це, повинні бути розподілені порівну. «Один майданчик – один район», - зазначив Михайло Михайлович.

Реклама

За словами начальника управління молоді та спорту ОДА Віталія Ерфана, на сьогодні підготовлені основи під три штучні спортивні майданчики, фінансування яких здійснювалося територіальними громадами за місцем їх географічного розташування, а решта включені до програми за територіальним принципом. Олександр Ледида запропонував, аби кошти з обласної скарбниці не розпорошувати, все ж таки надати пріоритет розбудови поля в обласному ліцеї в м.Ужгород, де готують на професійному рівні футбольну команду.

Йосип Борто розповів, що за його інформацією, міська влада м.Виноградова, знайшла спонсора на будівництво футбольного поля, який готовий вкласти 1,2 млн.грн, але за умови співфінансування. Втім на думку Петра Лазаря, навіть при таких інвестиціях, міський бюджет не зможе дофінансувати понад 2 млн.грн. У результаті думки депутатів розійшлися, але конструктиву додав Василь Губаль, внісши слушну пропозицію – організувати виїзне засідання профільної комісії у м.Виноградів і на місці вже вирішити, в якому стані футбольне поле, і яку суму потрібно виділити на його розбудову. Його підтримали всі колеги. Тож, 21 червня «депутатський десант» висадиться у Виноградові і футбольне поле, і недобудований хоспіс.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно