Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

За перший квартал цього року Закарпаття наторгувало з Угорщиною на 178,8 млн дол

За перший квартал цього року Закарпаття наторгувало з Угорщиною на 178,8 млн дол

Угорщина залишається одним із найбільших торговельних партнерів Закарпаття. Обсяг експорту товарів до Угорщини за січень–квітень п.р. склав 178,8 млн.дол. (49,5% загального обсягу експорту товарів області), імпорту – 41,6 млн.дол. (12,0% загального обсягу імпорту товарів області), Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами з Угорщиною становило 137,2 млн.дол.

ВІДЕО ДНЯ

Експорт товарів до Угорщини був сформований за рахунок електричних машин (86,2% загального обсягу експорту до даної країни). Крім того, вагому роль в угорських закупівлях займали одяг та додаткові речі до одягу, текстильні (3,1%), деревина і вироби з деревини (2,8%), котли, машини (2,7%) та взуття (1,7%).

Основну частину в обсязі експорту та імпорту товарів області складають поставки давальницької сировини і продукції, виготовленої з неї. Протягом січня–квітня п.р. в область з Угорщини ввезено давальницької сировини на суму 34,7 млн.дол., що становить 83,4% імпорту з цієї країни. До Угорщини експортовано готової продукції, що виготовлена з давальницької сировини на суму 171,1 млн.дол. США, що складає 95,7% експорту до цієї країни, – повідомили в ГУ статистики в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно