Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Американська компанія займеться видобутком поліметалів на Закарпатті

Американська компанія займеться видобутком поліметалів на Закарпатті

Американська компанія Avelana Gold буде реалізовувати в Україні, а саме – в Закарпатській області, перший індустріальний проект з підземного видобутку металів, повідомила в четвер, 1 вересня, Державна служба геології та надр України.

ВІДЕО ДНЯ

Avelana Gold займається придбанням, розвідкою і розробкою мінеральних ресурсів в країнах Східної Європи. Компанія отримала 3 спеціальних дозволи на видобуток поліметалевої руди на Закарпатті. У службі наголосили, що це буде перший індустріальний проект такого високого рівня з підземного видобутку металів.

Особливість проекту  в тому, що компанія не потребує фінансових гарантій від України. Avelana Gold готова інвестувати приватний капітал, але потребує стабільних законодавчих гарантій.  

Реклама

«Треба почати двохсторонній діалог щодо недоліків українського правового сектору, бо в Україні подібних проектів ще не реалізовували. Тому ми не маємо права на помилку. Наразі головне завдання для інвестора – це запуск проекту найближчим часом, який стане знаковим для міжнародного інвестора. А Україна в свою чергу має гарантувати стабільність умов співпраці мінімум на 10 років», – заявив керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Поліметалеві руди – природні комплексні мінеральні утворення, які містять низку хімічних елементів, серед яких найціннішими компонентами є свинець і цинк,  супутніми  — мідь, срібло, золото, олово, бісмут та ін.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно