Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пенсії закарпатців у грудні зросли в середньому на сто гривень

Пенсії закарпатців у грудні зросли в середньому на сто гривень

У грудні закарпатцям провели масовий перерахунок пенсій, у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. В результаті у 211-ти тисяч пенсіонерів зріс розмір виплат, в середньому на 108 гривень. Про це під час брифінгу в Закарпатській ОДА повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек. Також переглянуто розмір пенсії жінкам, які скористалися достроковим виходом на пенсію в 55 років.

ВІДЕО ДНЯ

«Працюючим пенсіонерам, розмір пенсій яких перевищує 150 відсотків прожиткового мінімуму, виплачується 85 відсотків призначеного розміру. Водночас не менше 150 процентів прожиткового мінімуму, що нині становить 1870 гривень. Ця норма діятиме і протягом 2017 року», - поінформувала А. Пентек.

Посадовець також поінформувала про законодавчі зміни у пенсійній системі. З першого січня наступного року, зокрема, максимальний розмір пенсії не перевищуватиме 10 тисяч 740 гривень. А заробітна плата працівника за місяць не може бути нижчою розміру мінімальної зарплати - 3 тисяч 200 гривень. «Внесено зміни й у Закон “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” для фізичних осіб-підприємців загальної системи оподаткування. Підприємець повинен відраховувати обов’язкову сплату єдиного соціального внеску в розмірі 704 гривень – 22 відсотки від мінімальної заробітної плати - незважаючи на те, чи отримувався дохід від здійснення підприємницької діяльності. Для платників, віднесених до першої групи платників єдиного податку, ця сума внеску має бути не менше 0,5 мінімального страхового внеску», - каже А. Пентек.

Реклама

Нині на Закарпатті працює система централізованого призначення та виплати пенсій. Фахівці управлінь Пенсійного фонду у районах та містах, приймають документи для оформлення виплат, сканують їх та вносять у єдину базу. «Якщо всі папери подані згідно з вимогами, людина може отримати пенсію вже через десять днів після звернення», - зазначила А. Пентек. Завдяки цій системі, пенсію можна оформити без прив’язки до місця проживання чи роботи. Сьогодні працює і веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, який дає можливість отримати практично всі послуги дистанційно, використовуючи електронний цифровий підпис.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно