Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Підприємці Закарпаття сплатили понад 94 мільйони гривень єдиного податку

Підприємці Закарпаття сплатили понад 94 мільйони гривень єдиного податку

До місцевих бюджетів Закарпатської області від представників малого підприємництва протягом січня-лютого 2017 року надійшло майже 94,4 млн. грн. єдиного податку. Ця сума надходжень більша за відповідний період 2016-го на 37,2 млн. грн. Зокрема, цьогоріч за два місяці фізичні особи – підприємці сплатили майже 77,4 млн. грн. єдиного податку, а юридичні особи – 17 млн. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє Головне управління ДФС у Закарпатської, 16 березня – останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з ІІ кварталу та розрахунку доходу за попередній календарний рік.

Крім того у відомстві наголошують, що відповідно до пп. 1, 2 п. 30 розділу І Закону України від 20.12.2016 № 1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» із 1 січня 2017 року ставки єдиного податку дорівнюють: для єдинників групи 1 — у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня податкового (звітного) року; для єдинників групи 2 — у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Реклама

Тобто з 2017 року фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад для фізичних осіб — підприємців, які провадять господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць: для 1-ї групи платників єдиного податку — у межах до 10% розміру прожиткового мінімуму (до 160 грн); для 2-ї групи платників єдиного податку — у межах до 20% розміру мінімальної заробітної плати (до 640 грн).

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно