Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Від дистрибютора – до великого виробника

Від дистрибютора – до великого виробника
У селі Іванівці, що на Мукачівщині, розмістилась українська філія найвідомішого чеського виробника воріт. Мова про компанію “Кружік Україна”.

Закарпаття – край, багатий на підприємства з європейськими інвестиціями. Прикордонна територія сприяє міжнародним бізнес-контактам та потужним вкладенням іноземних інвесторів і партнерів. Одним із таких підприємств є чеська компанія “Kружік”, яка є загальноєвропейським виробником секційних воріт.

ВІДЕО ДНЯ

Через терни до успіху

Саме у селі Іванівці, що на Мукачівщині, розмістилась українська філія найвідомішого чеського виробника воріт. Керівник компанії “Кружік Україна” Андрій Варга розповідає, що компанія розпочала свою діяльність ще у далекому 2005 році, як дистрибютор продукції, виробленої компанією “Кружік” з міста Кромеріж (Чехія). Продаж воріт з цієї європейської країни тривав аж до 2008 року. Саме дев’ ять років тому компанія “Кружік Україна” почала власне виробництво секційних воріт різних видів у цеху, що розташований зараз у селі Іванівці Мукачівського району.

Реклама

“Наша співпраця розвинулась так, що у наших працівників було навчання в Чехії. А вже в Україні чехи нам показували, як варто робити справжній європейський продукт високої якості. Чеські інвестори інвестували у наше виробництво не кошти, а саме власний товар – основи для майбутніх якісних виробів”, - зауважив директор “Kружік Україна” Андрій Варга.

Від дистрибютора – до великого виробника – 01
Реклама

Зараз “Кружік Україна” є частиною одного з найбільших виробників воріт у Центральній Європі – однойменної чеської материнської компанії. Компанія виготовляє ворота лише з якісних панелей товщиною 40 мм з високими теплоізоляційними властивостями. “Кружік” може за короткі терміни виготовити ворота з більш, ніж 60 плівок ламінації у відповідності з вимогами замовника.

Успішне виробництво українських воріт європейської якості привело до розширення асортименту продукції. Так, у 2012 році компанія розпочала виробництво металопластикових вікон та дверей. Але ці виробничі потужності вже розміщені в іншому населеному пункті Мукачівщини – Ракошині. За словами Андрія Варги, вироби з металопластику  є актуальними для українських покупців. Тоді як в Європі більше цінується і продається алюмінієва продукція.

Від дистрибютора – до великого виробника – 02
Реклама

Саме з цією метою компанія “Кружік Україна” запустила виробництво алюмінієвих фасадів, дверей, вікон. “Наша алюмінієва продукція користується попитом не лише у звичайних українців, але й у відомих компаній. Так, наші вироби стали основою для нещодавно відкритого автосалону бренду “BMW” в Ужгороді. Нашими клієнтами є регіональні представництва майже усіх світових автобрендів, а також один із відомих готелів Мукачева”, - розповідає про успіхи компанії “Кружік Україна” Андрій Варга.

Протягом усієї історії підприємство реалізовувало свою продукцію, насамперед ворота, по всій Україні. У кожній області є дилери. До початку російської агресії філії “Кружік Україна” були навіть в Криму, Донецьку та Луганську.

Від дистрибютора – до великого виробника – 03
Від дистрибютора – до великого виробника – 04

Продукція “Kружік” експортується не лише по всій Україні, а й за кордоном. Як розповів у коментарі інтернет-виданню “PMG.ua” Андрій Варга, до Іванівців надходять замовлення з Бельгії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Румунії  та, навіть, Іспанії.

Згодом компанія представить світову новинку, яка наразі перебуває на стадії розробки та вдосконалення.

Розвиватиметься країна – розвиватиметься і “Кружік”

Реклама

Основа підприємства – це не лише робочі руки працівників, які виконують складну роботу по створенню воріт чи будь-яких інших конструкцій, але й менеджери, завдяки яким продукція компанії “Кружік” поширюється по всій Україні. Наш герой – Василь Маркович, нині є регіональним менеджером зі збуту продукції по Західній Україні. А починав він свою історію співпраці з цією компанією ще шість років тому. Тоді він відповідав за реалізацію продукції  підприємства “Кружік” серед роздрібних клієнтів в Ужгороді. Та репутація, довіра і висока продуктивність роботи дали можливість підвищитись і стати менеджером з реалізації продукції на Західній Україні.

Від дистрибютора – до великого виробника – 05

Пан Василь зауважив: “Кружік” є знаним брендом по всій території України. Однак продукція, яку виробляє підприємство, активно поширюється саме в тих регіонах, які є промисловими чи туристичними центрами України. “У нас до початку російської агресії були великі продажі в Криму, Донецьку та Луганську. Однак згодом ці регіони відпали через добре відомі події. Активно розвиваємось в Одесі, у Львові і по всій Західній Україні, за яку ми взялись першими ще шість років тому. Ну а на Закарпатті ми працюємо в режимі “сарафанного радіо”, адже продукція добре знана в краї через рекламу, а також серед людей, які рекомендують “Кружік”.

Від дистрибютора – до великого виробника – 06
Від дистрибютора – до великого виробника – 07

Він також зауважив, що менеджер зі співпраці у своїй роботі має бути психологом: “Ця робота навчила мене бути комунікабельним. Цього я не міг уникнути. Тобто, менеджер має знаходити спільну мову з партнерами. Адже ти прибуваєш у нове місто до компанії-партнера. І під час спілкування менеджеру потрібно врахувати особливості характеру власника чи представника партнерської компанії. Крім того, треба правильно презентувати свою продукцію. Але при цьому треба для себе враховувати те, які є переваги у інших виробників, що є твоїми конкурентами. Тому головне психологічне завданння менеджера – переконати партнера, що продукція компанії, яку представляєш, є кращою і вигіднішою за ціною”.

Від дистрибютора – до великого виробника – 08
Реклама

Василь Маркович позитивно дивиться на майбутнє компанії, в якій працює. Він впевнений – економічні негаразди в Україні пройдуть і за два-три роки вітчизняна економіка розвиватиметься і ростиме лише вгору. А з нею і ринок продажу воріт, в сегменті якого і працює компанія “Кружік Україна”. “Наша країна вже досягла свого “економічного дна” у 2016 році. І від нього ми вже потрохи відштовхуємось. Вважаю, що у найближчі два-три роки зростатиме і ринок продажу воріт та інших конструкцій, купівельна спроможність українців теж збільшуватиметься. “Кружік” планує принести в український ринок світові новинки. І тому з розширенням асортименту подукції зростатиме і попит, і, відповідно, це буде великим плюсом для ринку”, - мовив працівник компанії “Кружік Україна”.

Новинки – це яскравий приклад розвитку української економіки

Економічний експерт “Реанімаційного пакету реформ” Дмитро Романович у коментарі інтернет-виданню “PMG.ua” зауважив, що створення нових унікальних продуктів – це яскрава ознака розвитку української економіки після минулорічного спаду.

Від дистрибютора – до великого виробника – 09

“Факт запуску різноманітних новинок стверджує лише про одне – українські й іноземні підприємці показують, що, незважаючи на попередні економічні негаразди, сприяють розвитку вітчизняного ринку, розвивають внутрішню конкуренцію завдяки появі нових продуктів. Інновації – це рушій економіки. А якщо ця новинка втілюється спільно із закордонними компаніями – то це величезний плюс для експорту. Ця історія може  стати прикладом для багатьох представників українського бізнесу”, - мовив фахівець-економіст.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно