Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

За п’яне водіння закарпатець заплатив 40 тисяч гривень штрафу

За п’яне водіння закарпатець заплатив 40 тисяч гривень штрафу

За перше півріччя поточного року працівники груп швидкого реагування поліції ГУНП в Закарпатській області виявили 642 водіїв, які керували транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Відносно них правоохоронці склали адміністративні протоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ВІДЕО ДНЯ

Лідирують у цьому напрямку роботи співробітники Іршавського відділення поліції, якими складено 90 таких протоколів. На Хустщині працівниками поліції виявлено 87 п’яних водіїв, а на Мукачівщині – 75. Як повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області, в Ужгородському та Берегівському районах задокументовано по 48 осіб, які сіли за кермо у стані алкогольного сп’яніння.

«Попри те, що наприкінці 2016 року штрафи за вчинення цього адміністративного правопорушення збільшено майже у 100-кратному розмірі з одночасним позбавленням права керування, водії все одно сідають за кермо п’яними. Зараз нетверезих водіїв карають штрафом у 10 200 гривень і позбавленням водійських прав на рік. За повторні порушення передбачені покарання: 20 400 грн. і 40 800 грн. за другу й третю спробу сісти п’яним за кермо. При цьому права відбирають на 3 роки і на 10 років відповідно. Тим не менше, 35 водіїв у 2017-му році працівники поліції Закарпаття зупинили повторно, а 4 осіб спіймали більше двох разів», – розповідає начальник відділу організації діяльності груп реагування УПД ГУНП в Закарпатській області Юлія Цап.

Реклама

Так, групою швидкого реагування Ужгородського районного відділу поліції виявлено громадянина, який вже неодноразово керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. За рішенням суду на правопорушника накладено стягнення у вигляді 40 тисяч 800 грн. штрафу з позбавленням права сідати за кермо впродовж 10 років.

За результатами судових розглядів на правопорушників накладені штрафи на загальну суму 1 мільйон 927 тисяч 800 гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно