Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Історія підприємства із Закарпаття, яке виготовляє правильне взуття для Європи

Історія підприємства із Закарпаття, яке виготовляє правильне взуття для Європи

Історія підприємства із Закарпаття, яке виготовляє правильне взуття для Європи

На Закарпатті є чимало підприємств, які експортують свою продукцію на європейський ринок. Однак не кожен може похвалитись унікальною продукцією, яка цінується як в Україні, так і за її межами.

ВІДЕО ДНЯ

Так, у закарпатському Виноградові нині працює товариство з обмеженою відповідальністю «Ортекс ЛТД», яке спеціалізується на виробництві спеціалізованого ортопедичного взуття для дітей та дорослих, – пише газета «Панорама» в номері від 7 вересня.

Це підприємство є складовою частиною словацької компанії «Protetika», яка вже 90 років працює на європейському ринку ортопедичних виробів. А в Україні ТзОВ «Ортекс ЛТД» працює вже майже з 1997 року. Задля роботи словацькі інвестори викупили колишній швейний цех тодішнього Виноградівського промкомбінату.

Реклама
Історія підприємства із Закарпаття, яке виготовляє правильне взуття для Європи – 01

Першу продукцію компанія з Виноградова почала виготовляти у листопаді 1998 року. Окрім ортопедичного взуття для дітей та дорослих, підприємство виготовляє й іншу спеціалізовану продукцію. Зокрема, протипролежневі подушки, профілактичні штанці, ремінці Павлика, комірці, коректори постави, спеціалізовані ортопедичні устілки, а також різноманітну бандажну продукцію.

Реклама

Директорв ТзОВ «Ортекс ЛТД» Тиберій Фабриков у коментарі газеті «Панорама» зазначив, що підприємство є єдиним в Україні серійним виробником ортопедичного взуття для профілактики та лікування плоскостопості і клишоногості у людей. «Навіть дорослим рекомендовано носити наше взуття. В основному тій категорії людей, які мають варикозне розширення вен. Взуття не лікує, але притуплює розвиток варикозного розширення вен. Насамперед, таке спеціалізоване взуття потрібне особам, які займаються стоячою роботою. Тому до нас звертаються і хлібозаводи, і стоматологічні клініки для того, аби їхні працівники ходили у зручному взутті, завдяки якому не було би проблем зі здоров’ям», – сказав Тиберій Фабриков.
Загалом, близько 85-90% продукції відправляється до країн Європи. Уся продукція, яка відправляється на експорт, контролюється як словацькими, так і британськими фахівцями. Адже майже 90% комплектуючих для серійного виробництва ортопедичних виробів купується з-за кордону. Тому європейці пильно стежать за якістю взуття та інших виробів. За словами Тиберія Фабрикова, реалізацією продукції, виготовленої у Виноградові, займається материнська фірма «Protetika» зі столиці Словаччини – Братислави.

Однак не лише на європейські ринки працює «Ортекс». Якісне ортопедичне взуття можуть отримати й українські споживачі, адже 10-15% продукції залишається на території нашої країни. Продукція компанії «Ортекс» сертифікована Міністерством охорони здоров’я України. А вироби визнані нашою країною, як лікарські засоби. До слова, двічі на тиждень на підприємстві проводить прийом громадян лікар-ортопед, який може порадити необхідне взуття чи інший виріб для лікування чи профілактики захворювань.

Що стосується поширення продукції по території України, то найбільше ортопедичних виробів з Виноградова продаються в Києві і Одесі, де є серйозні представники, які займаються як реалізацією, так і просуванням інформації про нашу продукцію, зокрема, рекламою на місцях. Фактично, вироби ТзОВ «Ортекс ЛТД» представлені в кожному обласному центрі України чи то через аптеки, чи то через взуттєві магазини.

Реклама
Історія підприємства із Закарпаття, яке виготовляє правильне взуття для Європи – 02

Та успіх команди «Ортекс ЛТД» – це командна робота усіх працівників. Серед них і Любов Бровді, майстер бандажного цеху підприємства. В «Ортексі» вона працює із самого початку. А починала свою роботу, як звичайна швея. Однак 8 років тому материнська компанія «Protetika» вирішила перенести власні виробничі потужності з Братислави у Виноградів. І у компанії вирішили, що саме завдяки своїм здібностям та вмінням працювати з колективом пані Любов може стати майстром бандажного цеху. Жінка каже – це велика відповідальність, адже кожні 2 роки проходить міжнародний аудит за участі фахівців з Великої Британії: «Британці дуже концентруються на маленьких деталях, які в сукупності відіграють певну роль у виробництві бандажів. Зокрема, для них важлива і давальницька сировина, і вологість повітря, та інші фактори, без яких неможлива робота підприємства. Та все ж іноземні гості високо оцінюють якість нашої продукції. І це тішить».

Жінка каже, що ще однією запорукою успіху підприємства є дружній колектив, який працює, як єдиний злагоджений механізм, де кожна частина робить свій вклад в загальний успіх.
Експерт, лікар-ортопед Євген Федорко теж знає про продукцію компанії «Ортекс». У коментарі газеті «Панорама» він звернув увагу на лікувальну та профілактичну дії спеціалізованого ортопедичного взуття: «Насамперед, таке взуття та супінатори надають ступні ніг правильної форми. Причини їх деформації ці взуттєві вироби усувають. Дитина росте і розвивається при правильному положенні ніг. Для дорослих це важливо тому, що завдяки правильній формі ніг воно покращує циркуляцію в крові, щоб не виникло варикозне розширення вен і т.д. Цей фактор є дуже важливим для людей, які працюють у стоячому положенні».

Тож для того, аби уникнути проблем із плоскостопістю або клишоногістю, варто звернутись до лікаря. А спеціаліст обере правильний варіант вирішення проблеми.

Історія підприємства із Закарпаття, яке виготовляє правильне взуття для Європи – 03
Історія підприємства із Закарпаття, яке виготовляє правильне взуття для Європи – 04
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно