Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Якими статками володіють одіозні прокурори Закарпаття: резонансне розслідування

Якими статками володіють одіозні прокурори Закарпаття: резонансне розслідування

В українських прокуратурах працюють найкмітливіші. Та на Закарпатті – особливо. В тамтешніх прокурорів багато спільного: всі бідні, як церковні миші, а от родичі – багатії. Але ж звідки статки? Куди не кинь оком – серед родичів батьки-пенсіонери, дружини-домогосподарки і навіть неповнолітні діти.

ВІДЕО ДНЯ

Старий знайомий прокурор Іван Шимон унікальністю не відзначався. Більшість майна – на дружині та матері. Минулого разу, завітавши "у гості" до прокурора Шимона, журналісти побачили активні будівельні роботи у сімейному гніздечку. Справа у тому, що будинок у 360 квадратів в 2013 році Івану подарувала матір. І подаруночок здавався "досить скромним". Та пару років сумлінної праці і його вже не впізнати.

Люстрація просто пролетіла повз Івана Петровича. Що й казати про НАЗК. Навіть, коли минулого року журналісти розповідали і про квартиру дружини у елітній багатоповерхівці, придбану далеко не по ринковій вартості, і про ділянки в так званих заповітних "урочищах", і про ангар-зерносховище, і про цілий офісний центр, площею понад тисячу квадратів, і про захмарні, як для держслужбовця, доходи. Ніхто з антикорупційних органів не звернув уваги на Закарпаття.

Реклама

Переглядаючи історію перереєстрації "готових" фірм, журналісти натрапили на ще одне дуже цікаве підприємство, яке належало Михайлу Петровичу Шимону. За інформацією журналістів, це брат одіозного прокурора, колишній працівник УБОЗУ, який зненацька зайнявся візами під "прокурорським прикриттям".

За статками прокурор Павло Русняк – один з "топів" Закарпатської обласної прокуратури. Активісти під час "відвідання" прокуратури звернули увагу на його годинник, який вартував 50 тисяч доларів. З того часу прокурор Русняк почав "спливати" у різних антикорупційних розслідуваннях.

Реклама

Читайте також: Чиновниця Закарпатської ОДА отримала майже мільйон гривень у подарунок

Хоч офіційний дохід у прокурора доволі скромний, а це 176 тисяч гривень у 2014 році, майже 300 тисяч – у 2015, 250 тисяч у 2016, родина заробляє досить непогано. Також досить "класично" усе багатство належить не прокурору, а його родичам.

Якими статками володіють одіозні прокурори Закарпаття: резонансне розслідування – 01
Реклама

Два будинки, земельні ділянки, гаражі і навіть будівля котельні. Їздить прокурор на "Honda Legend", а його сім’я на позашляховику "Land Cruiser Prado". Одна біда, ніяких заощаджень при таких статках прокурор не показав, як і численних будинків.

Сім’я Біловарів – це справжній прокурорський клан. Мама – прокурор з колосальним стажем, ветеран органів прокуратури. Батько теж працював у прокуратурі, але відомий не цим, а тісною дружбою з депутатом Павлом Балогою. Окрім батьків, у прокуратурі працює і двоюрідний брат одіозного Руслана Біловара – Богдан. У ЗМІ називали Біловарів "ставлениками" "клану Балоги", ніби-то, прокурори, а, зокрема, Руслан крісла отримували "під протекцією" та політичним впливом.

Золотий стандарт Закарпаття – сімейні активи помірно розкидані по родичах. У власності самого прокурора дві земельних ділянки, квартири та нежитлові приміщення поряд, на одній вулиці. До речі, тут прокурор є орендодавцем і тут же знаходиться нотаріальна контора дружини.

Які ще об’єкти нерухомості записані на родичів закарпатських прокурорів та чому їхні статки не перевіряють правоохоронці, – дивіться у резонансному розслідуванні журналістів "ЦРУ. Прокурори".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно