Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Заборгованість з виплати зарплат на Закарпатті сягає 190 млн грн і ця сума щодня зростає, – Москаль

Заборгованість з виплати зарплат на Закарпатті сягає 190 млн грн і ця сума щодня зростає, – Москаль

Заборгованість з виплати зарплат у Закарпатській області сягає 190 млн грн. Про це заявив губернатор області Геннадій Москаль.

ВІДЕО ДНЯ

"Заборгованість сягає 190 млн грн. І ця сума щодня зростає... 5 грудня я направив урядову телеграму прем’єр-міністру Володимиру Гройсману через ненадходження в область стабілізаційної дотації в сумі 79,4 млн гривень. Через відсутність коштів у місцевих бюджетах Воловецького, Міжгірського та Хустського районів працівники бюджетних установ не отримують заробітну плату вже три місяці, Берегівського, Виноградівського, Тячівського – два місяці. Як правило, це стосується низькооплачуваної категорії працівників загальноосвітніх навчальних закладів і дитсадків: прибиральниць, завгоспів, кухарів, бібліотекарів та інших. Як правило, з державного бюджету виплачується зарплата освітянам, а з місцевого – працівникам, які належать до непедагогічних спеціальностей", – заявив Москаль.

Хоча зазначив, що "навіть після перерахування стабілізаційної дотації ми не зможемо впоратися з виплатою зарплат".

Реклама

"Сьогодні в обласному бюджеті миша може повіситися. Немає ні гривні. Оскільки сформовано бюджет проїдання, а не розвитку. І "ура-патріоти" кричать: від угорців не беріть! А від кого брати? Де взяти гроші? Ніхто інший не дає", – додав губернатор.

Москаль боїться, що якщо уряд не зніме з місцевого бюджету фінансування ПТУ, коледжів, компенсацію пільг, то область "завалить бюджет".

Реклама

"Ситуація з бюджетом дійсно дуже тривожна. Цього року питання фінансів було на грані. В державі грошей немає, і Кабмін вирішив звалити проблемні питання на адміністрацію.

Знаєте, чому впертий осел? Чому він часом відмовляється йти? Тому що він інтуїтивно відчуває, що якщо на нього покладуть хоча б зайвий грам тягаря, його хребет зламається. Своєю впертістю він рятує собі життя. Так само і ми: звертаємося до Кабміну, критикуємо, радимо тощо. Щоб уберегти область від фінансових катаклізмів. А за це нас називають ворогами України", – сказав Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно