Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Бюджетникам області починають погашати заборгованість по зарплатах

Бюджетникам області починають погашати заборгованість по зарплатах

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що бюджетникам починають виплачувати заборгованість по зарплатах.

ВІДЕО ДНЯ

"Стабілізаційна дотація з Києва, яку ми очікували ще з вересня, нарешті надійшла на Закарпаття, – повідомляє Геннадій Москаль. – Кошти вже перераховані в райони й надійшли в банки, тому відсьогодні бюджетники починають отримувати зароблені за попередні місяці гроші. У першу чергу зарплати перерахують працівникам освітніх установ Воловеччини та Міжгірщини, де найважча ситуація (тут заборгованість сягає трьох і більше місяців)".

Починаючи із завтрашнього дня, зарплати почнуть отримувати бюджетники інших районів, де також виникла заборгованість. "Крім того, в четвер ми очікуємо з Києва медичну субвенцію, яка теж піде на погашення заборгованості перед працівниками медичної галузі", – зазначив очільник області.

Реклама

"У критичній ситуації, яка виникла на Закарпатті з виплатою зарплат через прорахунки Києва, обласна адміністрація цілком на боці бюджетників, котрі місяцями не отримували зароблені гроші. Водночас закликаємо не піддаватися на провокації різних псевдо-активістів, котрі підбурюють людей перекривати міжнародну трасу й поширюють про процес погашення заборгованості різні небилиці, що й близько не мають відношення до реальності, – зауважив Геннадій Москаль. Варто все-таки пам’ятати приказку про те, що гроші на дорозі не валяються, хоч би скільки її переривали".

Нагадаємо, що через затримку фінансування з Києва в деяких районах Закарпаття виникла заборгованість по зарплатах перед бюджетниками (насамперед працівниками медичної та освітньої галузі). Такої критичної ситуації з виплатами в області не було останні 10 років. Минулого тижня у Нижніх Воротах бюджетники навіть перекрили міжніродну трасу "Київ-Чоп".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно