Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Гройсман розповів, що буде з курсом гривні в новому році

Гройсман розповів, що буде з курсом гривні в новому році

Глава Кабінету міністрів Володимир Гройсман очікує стабілізації курсу гривні в січні 2018 року. За його словами, це станеться на тлі вичерпання сезонних чинників, що впливають на вартість національної валюти.

ВІДЕО ДНЯ

"Коливання курсу – абсолютно сезонний характер... У грудні завжди так відбувається. У січні відбувається стабілізація і це абсолютно очевидно", – розповів прем’єр.

Говорячи про закладений в держбюджеті-2018 курсі 30,1 грн/$ до кінця року, глава уряду підкреслив, що це тільки прогноз, і не факт, що він виправдається.

Реклама

"Звертаю увагу, що сьогодні немає підстав говорити про те, що ми очікуємо будь-які серйозні коливання. Об’єктивних обставин нема", – сказав Гройсман.

Зазначимо, що держбюджет-2017 був складений з урахуванням середньорічного курсу гривні 27,2 грн/$ і курсу на кінець року 27,8 грн/$.

Реклама

При цьому, сьогодні, 22 грудня, офіційний курс гривні до американського долара становить 27,85 грн/$, а курс євро – 33,03 грн/€.

Крім того, Кабмін спрогнозував курс гривні на кінець 2018 рік в проекті закону Про Державний бюджет України на 2018 рік, підготовлений Кабінетом міністрів України, на рівні 30,1 грн/$.

При цьому в Мінфіні пояснили, що показник середньорічного курсу гривні на 2018 рік на рівні 29,3 грн/$ і курс на кінець року на рівні 30,1 грн/$ є технічним показником, а не орієнтиром для уряду і ринку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно