Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Овочі з борщового набору стрімко здорожчали

Найбільше додали в ціні капуста, буряки та морква.

ВІДЕО ДНЯ

Від початку тижня в Україні почали стрімко дорожчати овочі борщового набору. Зокрема, морква подорожчала на третину, а буряк – у півтора раза. Капуста виросла у ціні на 50%. Повільніше дорожчають картопля і цибуля.

Ціни на різні види продукції зростають під впливом різних факторів. Наприклад, подорожчання капусти експерти ринку пов’язують зі стриманими продажами на рівні виробників, хоча запаси в сховищах поки що є достатніми для того, щоб задовольнити наявний внутрішній попит. Але фермери зреагували на позитивний тренд, який намітився на ринку ще тиждень тому і не квапляться реалізовувати запаси, сподіваючись, що ціни в наступні кілька місяців будуть лише зростати.

Реклама

Зростання цін на моркву та буряк може бути пов’язане із скороченням запасів у сховищах. Особливо це помітно щодо червоних буряків. І виробники, і гуртові компанії вважають, що найближчим часом ситуація з пропозицією українських коренеплодів може лише погіршиться, бо продукція досить погано зберігається і відсоток відходів є більшим, ніж передбачалось на момент закладання в сховища.

Підвищення вартості цибулі та картоплі пов’язують із логістичними проблемами, які стали наслідком погіршення погодних умов. Це дійсно суттєво підігріло попит на всі овочі борщового набору, особливо в центральних та південних регіонах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно