Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

75 безробітних закарпатців минулого року розпочали власну справу

Минулого року послугами служби зайнятості скористалися 33 з половиною тисячі закарпатців, статус безробітного мали 18 тисяч, майже половина з яких – молодь до 35 років. За сприянням центрів зайнятості отримали роботу понад 20 тисяч закарпатців.

ВІДЕО ДНЯ

Про це під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА повідомив директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич. Більшість працевлаштованих – 68%– були скеровані на роботу ще до отримання статусу безробітного, в середньому по Україні ця цифра становить 44,9%.

Минулоріч порівняно з 2016-м на 9 відсотків зросла кількість роботодавців, збільшилась і кількість вільних робочих місць, що призвело до зменшення дисбалансу між попитом на робочу силу та її пропозицією. Так, якщо станом на 1 січня 2017 року у середньому по Закарпатській області на одну вакансію претендували 14 безробітних, то на 1 січня 2018-го – 6.

Реклама
Читайте також:
Скільки закарпатців працює за кордоном: вражаюча цифра

Як запевняє прес-служба Закарпатської ОДА, власну справу із числа зареєстрованих безробітних відкрили 75 закарпатців шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово, з них 19 – з числа демобілізованих учасників АТО.

Реклама

Загалом закарпатський ринок праці наразі найбільше потребує кваліфікованих робітників. Серед найбільш затребуваних, за словами Ю. Фущича, муляри, електрики, зварювальники, будівельники, бухгалтери, продавці, офіціанти, кухарі.

Сільськогосподарській галузі не вистачає трактористів, потужним підприємствам кваліфікованих інженерів, IT-спеціалістів, фахівців з електроніки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно