Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Соціальну допомогу торік отримали понад півмільйона закарпатців

Державною допомогою різної спрямованості торік в області було охоплено 538 тисяч закарпатців, що становить 43% від загальної кількості населення, на загальну суму близько 3,8 мільярда гривень. Зокрема за рахунок субвенції із Державного бюджету місцевим – 3,7 млрд гривень, за рахунок коштів Держбюджету – 57,7 млн, за гроші обласного бюджету – 16,8 млн. гривень. Про це інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

Такі дані під час засідання колегії департаменту соціального захисту населення навів директор департаменту Михайло Петрішка, підбиваючи підсумки роботи за минулий рік. У 2017-му максимальну кількість соціальних програм перевели на механізми надання грошових компенсацій за послуги, які обрала сама людина, виходячи з власних потреб, а не рішень чиновника. Так, зокрема, запровадили компенсації за санаторно-курортне лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та учасників АТО.

Загалом минулий рік директор департаменту охарактеризував як складний з огляду на стан соціально-економічного розвитку країни в цілому, що знайшло своє відображення і у соціальній сфері області. За його словами, наразі інструменти соцзахисту населення є найбільш затребуваними в суспільстві. Від якості і своєчасності послуг, що надає держава через соціальний захист формується авторитет органів виконавчої влади на місцях.

Реклама

«У 2018-му Мінсоцполітики планує продовжити роботу над вдосконаленням програми житлових субсидій, приділивши увагу питанням адресності підтримки, – повідомив М. Петрішка, окреслюючи плани на поточний рік. – Наступний етап модернізації державних соціальних програм – реформування системи пільг, забезпечення принципу «гроші ходять за людиною». Наразі Міністерство працює над комплексним механізмом монетизації пільг, у тому числі на проїзд, та пільг на житлово-комунальні послуги».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно