Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві можуть підняти плату за проїзд у маршрутках до 5-ти гривень

Згідно запропонованої вартості за перевезення пасажирам доведеться платити 5 гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Слід зазначити, що наразі вартість проїзду у міських автобусах Мукачева становить 4 гривні. За словами начальника управління міського господарства виконавчого комітету Мукачівської міської ради В. Гасинця ціна не змінювалась із 2015 року.

Сьогодні, 27 березня, під час засідання виконкому Мукачівської міськради його членами було підтримано рішення про оприлюднення проекту рішення «Про тарифи на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами». "За" проголосували 9 членів виконавчого комітету.

Реклама

У тексті документу зазначено, що дане рішення прийнято з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань до проекту відповідного регуляторного акта та згідно чинного законодавства.

Контроль за виконанням даного рішення покладено на начальника управління міського господарства В. Гасинця.

Реклама

Слід відмітити, що згідно Додатку 1 (аналіз регуляторного впливу), що оприлюднюється,  проблема, яку пропонується розв’язати шляхом прийняття запропонованого регуляторного акту, є нерентабельна діяльність суб’єктів підприємницької діяльності приватної форми власності, які надають послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських маршрутах загального користування у режимі маршрутного таксі. 

Причиною, згідно документу, є вартість проїзду у міському пасажирському автомобільному транспорті загального користування в режимі маршрутне таксі, яка на даний час не покриває рівень фактичних витрат послуги по перевезенню пасажирів.

Водночас зазначається, що на сьогоднішній день склалась ситуація, що діюча вартість проїзду не відповідає рівню фактичних витрат на паливно-мастильні матеріали, запасні частини, вартість шин та запасних частин до автотранспорту, рівню мінімальної заробітної плати.

Реклама

"Загальний аналіз ситуації дає змогу стверджувати, що в даному випадку ми маємо справу із так званою неспроможністю ринку. Це означає, що існує потреба в державному регулюванні та прийнятті відповідного регуляторного акта на місцевому рівні", – йдеться у аналізі регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

Разом з тим, згідно прописаних у Додатку обгрунтувань, прийняття зазначеного проекту рішення забезпечить можливість покращення якості та безпечності транспортних послуг. При цьому результатом підвищення ціни на проїзд стане часткове збільшення витрат громадян на оплату транспортних послуг.

Також, зазначається, що існує і альтернатива. 

"В якості альтернативи до запропонованого регулювання розглянемо, як варіант, можливість залишення тарифів на проїзд без змін. Це буде лише заглиблювати існуючу ситуацію і жодним шляхом не сприятиме її вирішенню. Відсутність регулювання даної ситуації може призвести до соціальної напруги як серед населення, так і серед підприємців.
Другим варіантом є прийняття рішення про впорядкування вартості проїзду", – сказано в тексті документу.

У Мукачеві можуть підняти плату за проїзд у маршрутках до 5-ти гривень – 01
У Мукачеві можуть підняти плату за проїзд у маршрутках до 5-ти гривень – 02
У Мукачеві можуть підняти плату за проїзд у маршрутках до 5-ти гривень – 03
Реклама
У Мукачеві можуть підняти плату за проїзд у маршрутках до 5-ти гривень – 04
У Мукачеві можуть підняти плату за проїзд у маршрутках до 5-ти гривень – 05
У Мукачеві можуть підняти плату за проїзд у маршрутках до 5-ти гривень – 06
У Мукачеві можуть підняти плату за проїзд у маршрутках до 5-ти гривень – 07
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно