Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Суд стягнув на користь Мукачівської міськради 53 тисячі гривень

Днями у Мукачівському міськрайонному суді відбувся розгляд справи за цивільним позовом місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Мукачівської міської ради про відшкодування шкоди, завданої використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідач по справі використовував земельну ділянку, загальною площею 1907 квадратних метрів, без оформлення документів, що посвідчують право власності чи право користування земельною ділянкою. Як зазначили в юридичному відділі Мукачівського міськвиконкому, разом із тим, з лютого 2016 року відповідачем не сплачувались плата за землю та орендна плата, що призвело до втрат бюджету в розмірі 53 тис.

Читайте також:
Стали відомі зарплати чиновників Мукачівського міськвиконкому
Реклама

Відповідно до ст.125 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав.

Згідно ст. 1166 Цивільного кодексу України майнова шкода завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Реклама

У зв’язку з цим, суд дійшов до висновку неправомірності дій відповідача та прийняв рішення стягнути з останнього на користь Мукачівської міської ради збитки, завдані внаслідок незаконного користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів, у розмірі 53 тис. грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно