Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Курс долара може перевищити позначку в 40 грн: названо причини

В Україні курс долара до кінця 2018-го року може перевищити позначку в 40 грн/$. Але це тільки при найгіршому сценарії. Про це розповів економіст Борис Кушнірук, оцінюючи прогноз НБУ щодо курсу гривні в разі припинення співпраці з МВФ і падіння цін на метали.

ВІДЕО ДНЯ

"Можливий курс навіть понад 40 грн за долар. Тому варто ще згадати про такий негатив, як зовнішня агресія, політична дестабілізація, прихід популістів до влади в 2019 році. Все це буде викликати негативні очікування бізнесу, відповідно, знецінення гривні. Інше питання, чи виправдаються чи ці негативи", – зазначив Кушнірук.

За його словами, гривня зараз недооцінена через невдалу структуру експорту, переважно сировинного, який залежить від експортерів. "У панічних оцінках потрібно бути обережним. Сьогодні панікувати не варто, ситуація спокійна. Ми знаходимося зараз в певному циклі. Протягом року таких циклів два - серпень-початок осені і грудень-січень. Це періоди знецінення. Зараз ми ще в періоді курсової стабільності, яка триватиме до серпня", – уточнив Кушнірук.

Реклама
Читайте також:
Заробітчанам запропонували платити гроші до Пенсійного фонду

Україна має близько двох місяців, щоб вирішити питання траншу, оскільки в передвиборний період МВФ не дає коштів, зазначив він.

Реклама

"Якщо не домовляємося, то кошти в кращому випадку ми отримаємо десь у середині 2020 року, якщо не буде хвилі популізму. Тобто або осінь, або 2020 рік. Тоді вже ризики дестабілізації можуть накластися один на одного. Ринки перегріті, Трамп вирішує торгівельні кризи практично у всіх країнах. Це може привести до глобальної економічної кризи, що, в свою чергу, неминуче призведе до проблем з цінами на сировинні товари. Ціни на метали, зернові впадуть. В такому випадку сценарій НБУ реалістичний", – резюмував Кушнірук.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно