Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хліб суттєво подорожчає

Ціни на хліб до кінця 2018 року зростуть в середньому на 10%. Такий прогноз висловив гендиректор "Укрхлібпрому" Олександр Васильченко.

ВІДЕО ДНЯ

"За нашими прогнозами, максимум на 10% ще може змінитися ціна на хліб", – сказав він. При цьому Васильченко уточнив, що сума підвищення становитиме близько 1,6 грн/кг, що відповідає збільшенню вартості хліба на 30-40 копійок щомісяця.

Однією з основних причин глава "Укрхлібпрому" називає брак пшениці 2-го і 3-го класу, яка використовується для виробництва борошна, необхідної галузі хлібопечення, і її послідовного подорожчання. Так, за його словами, ціна на борошно вже зросла на 4% до 7,4 тис. грн/тонна і продовжить рости.

Реклама
Читайте також:
Ціни на продукти: експерти розповіли, що подорожчає на Закарпатті найближчим часом

"Ціна на зерно на внутрішньому ринку вже зросла на 700 грн, відповідно змінилася і ціна на борошно. Якщо раніше вона була 7,1 тис. грн/тонна, то зараз – 7,4 тис. грн, а Аграрний фонд  прогнозує подальше збільшення до 7,7-7,8 тис. грн/тонна. Це, звісно, вплине на зростання цін на хліб ", – наголосив Васильченко.

Реклама

Також серед причин подорожчання він виділяє підвищення цін на газ і заробітної плати. За даними "Укрхлібпрому", ціни на хліб в середньому зростали на 1-1,5% щомісяця з початку 2018 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно