Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Власників "євроблях" не влаштовують нові ставки розмитнення авто

Прийнятий Верховною Радою у першому читанні варіант законопроекту про зниження вартості розмитнення автомобілей на європейських номерах не в повній мірі задовольняє власників "євроблях".

ВІДЕО ДНЯ

Про це заявив заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

"В цілому Кабмін і Мінфін підтримали цей законопроект, але до нього є певні зауваження. Їх потрібно врахувати при його прийнятті у другому читанні. Прийняття в першому читанні її (Ніни Южаніної - ЕП) законопроекту, до певної міри, зняло напругу. Тепер нам є куди рухатись", - сказав він.

Реклама

Верланов уточнив, які питання потребують доопрацювання.

"По-перше, для нас принципово вирішити питання охорони довкілля, який стандарт ми беремо — Євро-3, Євро-4 чи Євро-5. Євро-5 не підходить. Фактично — це семирічні автомобілі. Ми маємо відкотитися до певного стандарту, як мінімум, Євро-4. Але дискусія йде і про Євро-3", - розповів заступник міністра фінансів.

Реклама

"По-друге, ставка. Ми маємо вийти на певний компромісний варіант з комітетом та вже сформованою ініціативною групою "Євросила". Потрібно знайти таке рішення, щоб ці автомобілі були все ж таки розмитнені і введені в легальний обіг", - заявив заступник Маркарової.

Чиновник анонсував продовження переговорів між зацікавленими сторонами.

"За моєю інформацією, запропонований Ніною Южаніною і прийнятий у першому читанні варіант зараз вже не в повній мірі задовольняє активістів. Для того, щоб підготувати законопроект до другого читання, нам потрібен ще один чи декілька раундів переговорів, за результатами яких ми приймемо рішення", - повідомив представник міністерства фінансів.

Реклама

"На сьогодні ми бачимо, що близько 420 тис "євроблях" пересувається Україною або у митному режимі транзиту або тимчасового ввезення.  З них близько 125 тис знаходяться на митній території України з порушенням терміну. Ось ці автомобілі — під питанням. Їхні власники чекають закону, щоб просто порахувати на калькуляторі, вигідно чи ні розмитнювати в Україні", - заявив Верланов.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно