Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутати облради дадуть «зелене світло» закарпатським стартапам

Депутати облради дадуть «зелене світло» закарпатським стартапам

Департамент економічного розвитку і торгівлі ОДА підготував на розгляд депутатів облради проект рішення «Про затвердження Положення про порядок використання коштів обласного бюджету для організації та проведення конкурсу бізнес-проектів для підприємців-початківців (стартапи) у рамках Програми підвищення конкурентоспроможності Закарпатської області на 2019 – 2020 роки». Документ оприлюднений на сайті облради.

ВІДЕО ДНЯ

Проектом рішення затверджується Положення у рамках зазначеної Програми, затвердженої рішенням обласної ради 13.12.2018 року № 1329 для підтримки підприємницьких ініціатив та надання методично-консультативної допомоги громадянам України та започаткування власної справи підприємцям початківцям. Відтак, через надання за рахунок коштів обласного бюджету безповоротної допомоги, стартапи можуть розвивати свій бізнес.

Читайте також:
Як у гірському районі люди бізнесом займаються
Реклама

У конкурсі можуть брати участь підприємці-початківці, а також українці віком від 18 років, зареєстровані у Закарпатській області, які мають намір розпочати і вести підприємницьку діяльність та сплачувати податки на території краю. Обов’язковою умовою отримання фінансової підтримки для громадян України – переможців конкурсу, є здійснення державної реєстрації підприємницької діяльності у Закарпатті (у разі, якщо переможцем конкурсу визнано фізичну особу, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності).

Об’єктом відбору конкурсу є бізнес-проекти, які передбачають започаткування підприємницької діяльності, створення нових напрямків або розширення вже існуючих видів діяльності (виробництв, послуг), а також забезпечують створення нових робочих місць та досягнення економічного ефекту тощо.

Реклама

Прийняття цього рішення сприятиме доступу та залученню широкого кола учасників до проведення конкурсу бізнес-проектів для підприємців-початківців щодо розвитку бізнесу через надання за рахунок коштів обласного бюджету безповоротної допомоги для підприємців-початківців. Очікуваними результатами реалізації проекту рішення, як зазначають у прес-службі Зкарпатської облради, є забезпечення ефективного використання коштів обласного бюджету, сприяння розвитку малого та середнього підприємництва, забезпечення доступності до фінансової підтримки діяльності суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Зазначимо, що малому і середньому бізнесу Закарпаття частково відшкодовуватимуть з обласного бюджету відсотки за кредитами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно