Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • МВС пропонує запровадити обов’язковий техогляд для автомобілів із газовою установкою

МВС пропонує запровадити обов’язковий техогляд для автомобілів із газовою установкою

МВС пропонує запровадити обов’язковий техогляд для автомобілів із газовою установкою

Власникам автомобілів, оснащених газобалонним обладнанням (ГБО), варто знати: МВС пропонує запровадити для таких транспортних засобів регулярне проведення обов’язкового технічного контролю (ОТК), простішими словами – техогляду.

ВІДЕО ДНЯ

Варто зазначити, що це не просто ідея, озвучена кимось із чиновників на словах, а проєкт закону, розміщений на офіційному сайті відомства.

Що у документі? Допуск до експлуатації автомобіля, переобладнаного для роботи на газовому паливі, дозволятиметься лише після проходження таким ТЗ техогляду. Зараз для цього достатньо наявності сертифікату відповідності на обладнання.

Реклама
Читайте також:
Штрафи для пішоходів збільшать

Обов’язковому техогляду підлягатимуть всі транспортні засоби з ГБО, з періодичністю кожні 2 роки. Також ОТК слід буде провести одразу після переобладнання ТЗ, і з цього моменту відраховувати 2 роки для проведення наступного чергового ОТК. Однак строк чергового ОТК може виявитись і ранішим: якщо котрийсь із компонентів ГБО має граничний термін експлуатації або чергової повірки, який спливає раніше двох років, то у протоколі ОТК буде зазначена ця, більш рання дата.

Реклама

Чи варто похапцем виставляти на продаж свій автомобіль, обладнаний ГБО, аби часом не довелось їхати на техогляд? Напевно, поспішати не варто, – тим більше, що невдовзі обов’язковий техогляд обіцяють запровадити для всіх транспортних засобів, які зараз звільнені від цієї процедури. Крім того, зайва регулярна перевірка газової апаратури може виявити якісь приховані технічні недоліки, які в подальшому можуть призвести до значно більших негараздів, ніж потрачена година-друга для власне техконтролю та кількасот гривень для його оплати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно